Repetició instantània

Hi hagi VAR o no n'hi hagi la polèmica sempre està servida

Selecció d'handbol d'Espanya

El passat cap de setmana va estar sobre la taula, una vegada més, la polèmica en relació al VAR, a l'Instant Replay, o com li vulguem dir a la revisió de jugades dubtoses.
Quasi tothom està al cas del què va passar el dissabte a Anoeta amb el possible penal a Piqué, però, com que d'això quasi tothom deu tenir una opinió formada, volia comentar el que es va viure en la final del mundial d'handbol femení.  

Primer de tot dir que l'handbol en els darrers temps, producte de canvis reglamentaris, ha guanyat en velocitat i rapidesa, tot barrejat amb un gran treball tàctic, que s'aprecia quan estàs ficat a dins. Té accions molt espectaculars, més visibles encara a la televisió amb les repeticions a càmera lenta, i hi ha poques aturades del joc, cosa que fa que els partits tinguin un ritme de vertigen. Sí, hi ha duresa, però, pràcticament sempre, amb noblesa total.

Això ha fet que, deixant a part les possibles simpaties, s'hagi vist un gran campionat, arribant al clímax en dues grans semifinals i una final sensacional entre Holanda i Espanya, on els dos equips tenien la possibilitat d'obtenir el títol mundial per primer cop. I tot es va decidir en una última jugada polèmica...

Amb empat a 29 gols, quan quedaven pocs segons, una jugadora espanyola va tallar la sacada de la portera holandesa. Una de les àrbitres, que estava al davant, va considerar que la pilota no havia sortit de l'àrea, com sembla veient el vídeo, i això no és vàlid. Va xiular la infracció immediatament... i automàticament és vermella i penal, perquè es considera acció antiesportiva i estaven dintre de l'últim mig minut. I com que en aquest campionat no hi havia Instant Replay la decisió era irrevocable. Possiblement massa dura, perquè la jugadora espanyola no ho fa pas amb mala fe. Es podria discutir si una jugada com aquesta, que decideix un títol mundial, s'hauria de castigar amb penal. Però és el que diu el reglament...   

Holanda, o Països Baixos com es vulgui, va fer gol i va guanyar el títol, mostrant un cop més el gran potencial en molts esports en l'àmbit femení d'aquest petit estat.