Unificar els serveis pesquers en un espai a Arenys de Mar

Les obres de millora realitzades al port pesquer d’Arenys de Mar han millorat la qualitat i eficiència en el procés de comercialització del peix

Arenys Pesca Turística

Ports de la Generalitat ha invertit un total 130.000 euros en les obres de millora que s’han realitzat en l’edifici del port pesquer d’Arenys de Mar, dels quals el 50% es finançarà a través del Fons Europeu Marítim de la Pesca (FEMP). Els treballs han consistit en l’adequació de l’edifici de serveis de la dàrsena pesquera i han permès unificar els serveis pesquers en un mateix espai, guanyant qualitat i eficiència en el procés de comercialització del peix des que es descarrega de les embarcacions fins que surt del port.

Un espai més pràctic i eficient

L’actuació realitzada es proposa incrementar l’eficiència de la gestió i optimitzar l’espai del sector pesquer, reduir la mobilitat del personal i usuaris entre diferents instal·lacions de serveis i reduir el consum de carburant dels vehicles que hi treballen. A més, permetrà una millora global de la qualitat del servei amb noves instal·lacions i reduir el consum energètic i d’aigua amb una maquinària més eficient. L'Edifici reformat ofereix un espai més ben aïllat i ventilat. 

Un únic espai d’emmagatzematge

L’edifici reformat té una superfície de 560 metres quadrats i ara compta amb un interior adaptat per encabir en un únic espai l’emmagatzematge de les caixes de peix i els palets, la zona del rentat de caixes, una cambra de fred i un dipòsit de gel. L’actuació impulsada ha permès mantenir l’estructura de l’edifici, les canalitzacions d’aigua i electricitat, construir una nova coberta i nous tancaments, d’acord amb els requeriments sanitaris. Un cop feta la reforma, l’equipament interior de l’edifici de serveis i la resta de mobiliari ha anat a càrrec de la confraria de pescadors Sant Elm.