Un nou carril bici connectarà el nucli urbà amb la zona de l'Institut d'Argentona

Comencen les obres de reordenació de la travessera urbana de la B-502

Rotonda entrada Argentona

Argentona tindrà un nou carril bici que connectarà el nucli urbà amb la zona de l'Institut. Això serà possible gràcies a les obres que la Diputació de Barcelona té previst iniciar aquesta setmana, i que preveuen reordenar i senyalitzar la travessera urbana de la carretera B-502 entre els punts quilomètrics 6,260 i 6,445, a la vila d'Argentona.

L’actuació, amb un pressupost d’adjudicació de 450.885€ i un termini d’execució de quatre mesos, té com a objecte millorar la seguretat viària i incentivar l’ús dels mitjans de transport més sostenible i la implementació de mesures de pacificació del trànsit en aquesta via que té una intensitat mitjana de 14.439 vehicles/dia.

Les obres contemplen la creació d’un carril bici i la millora de les condicions dels vianants i la parada d’autobús

Rotonda entrada Argentona

Les principals actuacions d'aquestes obres són:

- Ampliació de les voreres de les bandes nord i sud

- Pacificació del ramal de sortida de la rotonda procedent de la C-1415c

- Implementació d’un carril bici en doble sentit en tot el tram de connexió amb el centre urbà, l’entrada a l’Institut pel carrer Peons Caminers i amb el carril bici existent a la Ronda Llevant, a més de l’adaptació i millora de la rotonda oest d’accés al nucli urbà.

- Adequació de la zona verda i la redistribució de la secció transversal existent entre el carrer Peons Caminers, la vorera sud de la travessera i la Ronda Llevant, amb la millora de les voreres

- Ordenació de l’aparcament i la creació de dues cruïlles elevades.

Carril bici Argentona

Durant l’obra, es regularà el trànsit amb pas alternatiu de vehicles, tant al carrer Peons Caminers com a la travessera

Rotonda entrada Argentona