El CC del Maresme impulsa una oficina de control i regulació de pisos turístics

Actualment hi ha 3.677 habitatges censats, però els ajuntaments sospiten que n'hi ha molts més

  • ACN
  • Dijous, 23 Maig 2019 09:20

Maresme 2017/2019, maresme-llavaneres

En els darrers quatre anys, els allotjaments turístics s'han triplicat i han passat dels 1.344 pisos censats el 2015 als 3.677 que hi ha actualment. Tot i això, des de l'ens comarcal asseguren que l'oferta il·legal existent fa que aquesta xifra sigui, a la pràctica, "molt superior". Per això, des del Consell Comarcal del Maresme (CCM) s'està posant en marxa una oficina de control i regulació d'aquests habitatges i ajudar els ajuntament a "fer aflorar" tota l'oferta il·legal existent -especialment als municipis amb menys infraestructura administrativa- i "posar ordre" en l'activitat.

La idea és crear una ordenança comuna que limiti l'activitat a cada municipi i estableixi una estratègia conjunta, per evitar que la problemàtica vagi desplaçant-se de poble en poble. 

Des de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) aplaudeixen la lluita contra l'economia submergida, però avisen que la regulació del sector s'ha de fer de manera "ordenada" i que permeti un "creixement sostenible" de l'activitat de manera "coherent" amb la resta de modalitats d'allotjament. "No és pot limitar el turisme només amb els apartaments i deixar-lo créixer per altres bandes", afirma la cap de relacions institucionals de la patronal, Silvia Pastor.En aquest sentit, Pastor afirma que des d'Apartur es vetlla per un model turístic que en el seu conjunt sigui "compatible" amb l'ús residencial i aposten perquè la regulació de cada municipi es faci un cop estudiada la "capacitat turística" de cada territori. En el que no hi ha cap mena de fissura amb l'administració, defensa, és en la lluita contra la il·legalitat: "És bàsic i essencial. No podem jugar en lligues diferents".

En aquest sentit, Pastor afirma que des d'Apartur es vetlla per un model turístic que en el seu conjunt sigui "compatible" amb l'ús residencial i aposten perquè la regulació de cada municipi es faci un cop estudiada la "capacitat turística" de cada territori. En el que no hi ha cap mena de fissura amb l'administració, defensa, és en la lluita contra la il·legalitat: "És bàsic i essencial. No podem jugar en lligues diferents".