Blog: perquè tots hem tingut 15 anys

L’òpera prima d’Elena Trapé escalfa motors per a la Mostra de Cinema

Si fa uns mesos l’oferta cinematogràfica a la nostra ciutat estava a la corda fluixa, avui podem dir que la remuntada ha estat notable. Vam començar l’any amb l’exitosa Pa Negre i aquesta setmana va ser el torn de Blog, el primer llargmetratge d’Elena Trapé que va tenir una gran acollida al Festival de Sant Sebastià. Sis noies a l’“edat del pavo”, sis web­cams com a diari personal, i una història real com a pretext.

 

Aquests són els ingredients que la jove directora utilitza per a fer aquest excel·lent retrat de l’adolescència. El resultat és atrevit i de ben segur agradarà i incomodarà a parts iguals. Però Blog pot presumir d’aconseguir, i amb èxit, el difícil repte de fer una pel·lícula sobre adolescents deixant els sensacionalismes i els tòpics fàcils de banda. Bona part del mèrit recau en el realisme, factor clau d’aquest film en el què aporten bona part d’elles mateixes amb tanta naturalitat que fa que l’espectador pugui pensar que es troba davant d’un documental.  Una convidada de luxeBlog, projectada al Monumental, compta amb la presència d’una prometedora actriu mataronina,  la jove Clara de Ramon, que per raons professionals no va poder  assistir a la preestrena–encara protagonitza l’exitosa ‘Agost’ al Teatre Nacional de Catalunya. Qui sí que va estar present a la cita va ser la pròpia directora i una de les seves actrius, Anna Castillo, que després de la pel·lícula van encetar un col·loqui amb el públic que va servir per explicar secrets i detalls de la pel·lícula. Amb aquesta interessant iniciativa es pretén començar a escalfar motors per la Mostra de Cinema, que del 17 al 20 de febrer se celebrarà al Teatre Monumental de Mataró.

Cartell i Spot llestos

A més del primer film de l’Off Mostra, la pantalla gran del Teatre Monumental també va ser testimoni de l’estrena pública de l’spot de la Mostra que ha elaborat Claraboia Cooperativa amb música de David Vellvehí. El passat dia 23 es va donar a conèixer, a més, el nou cartell de la Mostra que entre el cicle preparatiu, la imatge, el vídeo promocional i la frenètica activitat a les xarxes socials i al bloc oficial, estan escalfant motors i renovant energies de cara a la gran cita cinematogràfica de la ciutat, del 17 al 20 de febrer.