“Obra mestra instantània”

Cisne negro. Darreb Aronofsky. EUA. 2011

L’argument:

La Nina és una ballarina absorbida pel ballet. Perfecta en els seus moviments, li falta agressivitat a la seva actuació. Per interpretar el paper més important de la seva carrera realitzarà una transformació on sortirà a la llum el seu costat més obscur.                            youtube media=uPnB_Bjh5fo}L’anècdota:

Després de lluitar de tu a tu amb ‘La red social’ als Globus d’Or, sembla que ‘Cisne Negro’ s’ha quedat en un segon pla de cara als Oscars. Tot i això, és gairebé indiscutible que l’Òscar a Millor Actriu se l’endurà Natalie Portman.                                               Diagnòstic:

Esplèndida i meravellosa pel·lícula. Un argument senzill desenvolupat de forma excel·lent amb una realització per caure d’esquena -sobretot en el magnífic tram final- i acompanyat d’unes actuacions que fan fàcil allò que és gairebé impossible, crear una obra mestra instantània.                                                                                                Els seus mèrits transcendeixen les habilitats purament tècniques, i arriben de ple fins a la part més sensorial de l’espectador. En el moment que la pel·lícula t’atrapa, tot va constantment cap amunt. La música, la dansa, els personatges... tot plegat, et porta per una muntanya russa de sensacions que viu el seu esclat en un apoteòsic tram final per emmarcar. Darren Aronofsky (‘Réquiem por un sueño’, ‘El luchador’) et balla en una obra on t’obliga a mirar i sentir l’espectacle que et té preparat.                                                                                                    Efectes secundaris:

Realment sensacional. Una de les millors pel·lícules del 2011 i, sens dubte, una de les produccions més genials dels darrers anys. Natalie Portman té (gairebé) l’Oscar sota el braç. Gran descobriment el de Mila Kunis.