“El bo, el lleig i el dolent”

Rango. Gore Verbinski. EUA. 2011

L’argument:

El camaleó Rango es troba perdut enmig del desert. Arribar a Dirt, un poblet de western que pateix una greu sequera. Designat sheriff espontani, decidirà implantar el bé i treure l’entrellat de l’enigmàtica escassesa d’aigua.                                           L’anècdota:

‘Rango’ és la primera pel·lícula d’animació que realitza íntegrament ‘Industrial Light & Magic’, la productora d’efectes digitals de George Lucas, encarregada dels efectes especials de mítiques sagues com ‘Star Wars’ o ‘Indiana Jones’.                                             Diagnòstic:

‘Rango’ és rara i captivadora a parts iguals. És una cosa mai vista, fora de sèrie. Un memorable homenatge al western conjugat amb una trepidant pel·lícula d’aventurers. A més, està protagonitzada per un enorme repertori de magnífics personatges (Rango per sobre de tots), que alhora, són la mar de desconcertants. I és que els rèptils i els amfibis seran moltes coses, però precisament no són les bèsties més agradables i entranyables de veure en una pel·lícula d’animació. I per si no n’hi hagués suficient, la traca d’aquesta insòlita proposta la posa una acció (de les millors vistes en films d’animació) digne d’aplaudir que amb tres escenes brutals (sobretot la de la persecució) et deixa sense alè. ‘Rango’ és un bon exemple de que (de vegades) arriscar-se en el camp de l’animació pot resultar en un xocant i genial producte com aquest.                                                   Efectes secundaris:

Per als fans del western, de l’animació i de l’acció. Pot ser no sigui ideal per als més petits, però tant ells com els seus acompanyants adults estaran entretinguts una bona estona. Per l’escena de la persecució ja val pagar mitja entrada.