“El xou de Jack Sparrow”

Piratas del caribe 4. En mareas misteriosas. EUA. 2011

L’argument:

El capità Jack Sparrow va a la recerca de la font de la joventut. En el seu viatge es creuarà amb un vell amor del passat mentre intenta esquivar sirenes, zombies i el maligne capità Barbanegra.                               L’anècdota:

Aquesta quarta entrega de la saga té un bon regust ‘català’. Entre els seus actors secundaris hi ha Òscar Jaenada i la jove actriu catalano-francesa Astrid Bergès-Frisbey.                                                          Diagnòstic:

Un cop passada la novetat que va suposar recuperar el gènere de pirates barrejant humor, acció i criatures sobrenaturals, la saga Piratas del Caribe es presenta a la revàlida. L’exagerat capità al que dóna vida Johnny Depp -aquesta vegada ja sense Orlando Bloom i Keira Knightly- es converteix en el centre d’una història amb els ingredients que van fer funcionar la primera entrega -i en menor mesura les més excessives continuacions- però amb una diferència. El que va començar com el personatge revelació de la saga però sense ser-ne el protagonista absolut -la història d’amor dels joves protagonistes centrava gran part dels metratges anteriors- es converteix aquí en principal ingredient. Aquest xou de Jack Sparrow ple de carotes, fugides inversemblants i picaresca confirma la saga com un gran ‘divertimento’ a l’estil de les pel·lícules d’aventures del Holly­wood clàssic sense oblidar les explosions i les persecucions tan necessàries per aquesta ‘generació videoclip’. En aquesta ocasió, la història d’amor dels protagonistes joves -un missioner i una sirena- seu al seient del darrere mentre Sparrow i la ‘novella’ Penélope Cruz intercanvien mirades i diàlegs ràpids i picants com fuetades.                                                    Efectes secundaris:

Cinta d’aventures divertida, entretinguda i, en definitiva, ‘crispetera’. Segurament guanya en versió original per poder sentir Cruz maleint Sparrow en ‘spanglish’.