El projecte mataroní 'Cap estudiant sense internet' premiat a la Hackathon Covid-19

Repassem els set premiats en aquestes jornades impulsades en un temps rècord des de Mataró, per Martí Manent, Ricard Jornet i David Monreal

Cap Estudiant Sense Internet

El projecte mataroní "Cap Estudiant Sense Internet" de Mataró Sense Fils va rebre un dels premis a la Hackathon Covid-19, l'esdeveniment en línia per trobar productes i serveis per a viure millor la "nova normalitat". Aquesta hackaton online, impulsada des de Mataró, va finalitzar dilluns quan l'organització va anunciar per streaming els set projectes guanyadors.

Els impulsors i organitzadors d'aquesta Hackathon, Martí Manent, Ricard Jornet i David Monreal, van agrair als participants el seu enorme esforç, desenvolupant les seves idees i projectes fins a convertir-les en Productes Mínims Viables (MVP, en les seves sigles en anglès), presentant-les amb un vídeo de tres minuts. "Alguns equips s'han muntat durant la primera jornada de la Hackathon i, dos dies després, els seus productes ja estan punt per sortir al mercat" destaquen, tot remarcant que ja han rebut trucades d'interès per part d'entitats d'inversió i empreses d'acceleració.

Cal destacar que en menys d'una setmana des que es va anunciar en els mitjans, Hackathon Covid-19 va rebre més de cent cinquanta inscripcions. El repte plantejat va ser generar i accelerar els nous serveis o productes que per viure millor la nova normalitat.

El TecnoCampus ha participat en l'organització a través d'un equip de mentors que han aportat la seva experiència en iniciatives com la Som Hackathon. L'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, i el director general, Josep Lluís Checa, van encapçalar aquest equip.

Els premiats

- Premi Mobile World Capital: CAP ESTUDIANT SENSE INTERNET
Projecte creat a Mataró per tal de fer possible que tots els estudiants tinguin accés a Internet de forma gratuïta i segura.

- Premi Eurecat: HYGIDOT
Punt higiènic per a comerços que ofereix confiança als seus clients.

- Premi Tecnocampus: CONTIGO
Aplicació que connecta gent altruista disposada a ajudar amb persones i associacions necessitades.

- Premi Extra Tecnocampus: EN XARXA
Plataforma web dissenyada per portar un control de la teva salut i de la dels teus familiars i amistats.

- Premi Consorci Sanitari del Maresme: GALENA DATABOOK
Tecnologiia per compartir informació entre personal mèdic i científic a escala global per combatre i científic a escala global per combatre la COVID-19.

- Premi Barcelona Activa: WAYTEO
APP que permet demanar i pagar sense esperes des de la taula dels bars o restaurants.

- Premi SeedRocket: EVERYWHERE GYM
Projecte que trasllada a espais oberts sessions d'entrenament dirigides.