L'escola pública mataronina es reivindica sota el sol

Care Santos s'encarrega de llegir el manifest

  • Redacció
  • Dimarts, 17 Març 2015 00:00

Diada educació

Les pluges de dissabte van donar treva a l'ensenyament en la celebració de la Diada de l'Educació Pública celebrada diumenge al Nou Parc Central. La jornada, que es va iniciar davant l'Institut Damià Campeny amb una cercavila formada per 15 gegants, recull cada any les reivindicacions dels docents en un manifest. Aquest any ha estat l'escriptora mataronina Care Santos, molt sensibilitzada amb l'educació pública com a mare de l'escola Camí del Mig, l'encarregada de la seva lectura.

La reivindicació d'enguany estava focalitzada a nivell local, exigint a l'administració i al govern de CiU, que no es tanqui cap línia de P3 i que s'aprofiti per baixar les ràtios, per tal de millorar la qualitat de l'educació a les aules. Entre les reclamacions, la construcció immediata de l'escola Angeleta Ferrer i la no massificació de les aules dels primers cicles d'ESO, ja que hi haurà un augment d'alumnat. Finalment, es va reclamar la substitució del professorat des del primer dia de baixa a tots els nivells educatius, en especial a les escoles bressol.

Diada educació

El matí ha seguit endavant amb una dotzena de tallers organitzats per AMPAs, escoles i instituts. Les corals de l'Escola Peramàs -d'alumnes- i de l'Escola Montserrat Solà -de mares i pares- van posar música a la jornada.