L’ajuntament serà indemnitzat pels danys als plàtans propers a la Llar Cabanellas

L’empresa que treballava dins el solar de la Llar va fer ús d’un herbicida nociu per l’arbrat públic de la zona

L’empresa Will Kill ha indemnitzat l’Ajuntament de Mataró amb 60.000 euros per danys i prejudicis per haver fet malbé els arbres que es troben a la vorera de la cruïlla de la ronda d’Alfons X el Savi amb el passeig d’Antoni Martí Cabanelles. L’empresa duia a terme treballs de manteniment dins del solar de la Llar Cabanellas i l’herbicida que aplicava per eliminar les males herbes es va filtrar i va afectar l’arbrat públic de la zona, format bàsicament per plàtans.

La primavera de 2003, els tècnics del Servei de Manteniment van detectar anomalies en la nova brotada dels plàtans que es traduïen en malformacions i raquitisme dels arbres. Un cop es va descartar que el problema fos causat pels tractaments dispensats pel servei municipal i la contaminació va sorgir la hipòtesi que la causa estigués en l’entorn més immediat.

Un estudi va determinar la causa
Finalment, un estudi va determinar que les diferents anomalies estaven causades per l’herbicida utilitzat per eliminar les herbes del solar interior de la Llar Cabanellas. Aquest s’havia filtrat pel subsòl fins arribar a les arrels dels arbres.

Així doncs, el passat mes de març, el consistori i l’empresa van arribar a un acord que es va traduir en la signatura d’un conveni per reparar els danys i perjudicis causats amb el pagament d’una indemnització de 60.000 euros.