Mataró s'adhereix a la campanya #seientlliure

El Ple municipal va aprovar una proposta de resolució presentada per CiU perquè Mataró s’adhereixi a la campanya #seientlliure reservant deu seients de la primera fila dels espectacles com a acte simbòlic mentre els presos segueixin a la presó

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dilluns, 20 Novembre 2017 16:13

Ple de novembre

A partir d'ara l'Ajuntament reservarà deu seients de la primera fila de tots els espectacles que organitzi, coorganitzi o participi mentre els empresonats segueixin privats de llibertat. Així ho va decidir el Ple Municipal de novembre a partir d'una proposta de resolució de CiU d'adhesió a la campanya #seientlliure, espai reservat per la democràcia. La campanya constitueix un acte simbòlic de crítica i rebuig a l'empresonament dels líders polítics i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Segons el text de la proposta, els deu seients reservats no es posaran a la venda i s'hi col·locarà un rètol amb el nom de les persones empresonades.

Es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC-MES i CUP; l’abstenció de PSC, VOLEMataró i ICV-EUiA; i els vots en contra de C’s, PP i PxC. Des d'ICV-EuiA Esteve Martínez va destacar que exigeixen l'immediat alliberament dels presos polítics però que no veuen clar “si l'Ajuntament ha d'assumir posicionaments polítics d'aquest tipus”.
Ple de novembre

No volen polititzar els espectacles

Els regidors de CiU també van demanar a la proposta de resolució que a la publicitat dels espectacles hi constés l'adhesió de Mataró a la campanya, fet que des del PSC van considerar un acte desmesurat perquè, segons Núria Moreno, “els fulletons d'espectacles no estan per fer política”. A més, des del PSC van denunciar que hi ha grups municipals que estan fent una campanya de desprestigi del seu partit i que estan en contra la presó incondicional que se'ls ha imposat als presos, però que només acceptarien la proposta si es reservés un seient guarnit amb un llaç groc.