L'Ajuntament de Mataró rep un dels guardons del Consorci Administració Oberta de Catalunya

David Bote va recollir dimecres un dels premis que reconeixen la implantació i l'ús dels serveis d'administració oberta

Especials 2014/2015, ajuntament mataró

L'alcalde de Mataró va recollir dimecres passat un dels guardons que reconeixen als municipis per la implantació de l'administració digital en el marc del Congrés de Govern Digital Local. És el tercer any consecutiu que Mataró guanya la categoria de municipis de més de 50.000 habitants, entregats pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC).

Durant 2017 l'Ajuntament ha incorporat a l'Oficina Virtual el sistema Vàlid de l'AOC, que facilita als interessats la identificació electrònica utilitzant certificats digitals i altres sistemes de més fàcil accés. També es va iniciar electrònicament per l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) un total de 18.835 tramitacions, gairebé un 40% més que el 2016. A més a més, l'Ajuntament va intensificar la consulta de dades de ciutadans i persones jurídiques en altres administracions, evitant així desplaçaments durant els procediments administratius per aportar determinada documentació.

El Congrés de Govern Digital

El Congrés de Govern Digital, organitzat pel Consorci OAC i Localret, és un fòrum de debat en l'àmbit de l'administració digital. Aquesta edició pretén posar èmfasi en tots aquells projectes i iniciatives de l'àmbit local que persegueixen una transformació digital que s'apropés més a la ciutadania, amb l'objectiu de donar resposta als nous reptes que suposa la societat digital.

Mataró ha participat activament en el congrés, amb una ponència a càrrec del gerent de l'Ajuntament, Antoni Merino, sobre els projectes de modernització i millora de l'agenda de transformació de l'Ajuntament, una de les prioritats del Govern.