El Corte Inglés no vol negociar amb Mataró

L’Alcalde reconeix que el diàleg amb l’operador és nul un any després de la sentència del Suprem que va tombar el planejament urbanístic de la zona

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 08 Novembre 2018 08:47

Ciutat 2017, corte inglés

 

Fa més d’un any de la sentència del Tribunal Suprem que tombava la planificació urbanística que l’Ajuntament de Mataró havia fet per a l’arribada del Corte Inglés i la Casa de la Cultura Popular. Mentre no es resolgui el litigi –l'Ajuntament va presentar recurs–, la direcció del Corte Inglés es nega a asseure's a parlar amb el consistori per intentar buscar solucions alternatives, com pretenia el govern municipal.

La Casa de la Cultura Popular de Mataró no es farà "a curt termini" i en el futur "tampoc" es farà al lloc on estava previst, si es fa cas del que diu la sentència del Suprem. Ho va recordar dilluns l'alcalde de la ciutat, David Bote, quan fa poc més d'un un any de l'anul·lació del planejament urbanístic a l'entorn de l'illa de Can Fàbregas i de Caralt. Ho va fer en la presentació de l’aparcament que s’ubicarà al solar que havia d’acollir l’equipament municipal, amb la reconstruïda nau industrial. 

El Corte Inglés

Una sentència dura
L'alt tribunal va considerar "irracional" i "inversemblant" que l'Ajuntament hagués desmuntat peça a peça l'antiga nau catalogada de Can Fàbregas per alliberar un solar per als grans magatzems i, posteriorment, pretengués fer reconstruir l'antiga fàbrica uns metres més enllà perquè acollís la Casa de la Cultura.

Tot i que en el seu moment el govern municipal ja va reconèixer que seria "molt difícil" reconduir la situació, Bote assegura que Mataró "no es rendeix" i batallarà "fins al final" per fer possible l'arribada del Corte Inglés i, de retruc, la construcció de la Casa de la Cultura Popular. En aquest sentit, en el seu dia ja es va recórrer la sentència, encara sense resposta.

 

No parlen
Bote ha explicat que també s'ha intentat parlar amb l'operador comercial però reconeix que el diàleg és nul: "Ens van dir clarament que no hi ha res a parlar fins que no hi hagi resposta del Suprem". Entretant, l'Ajuntament ha decidit condicionar el solar de la Casa de la Cultura com a aparcament per donar resposta a una de les peticions dels comerciants del centre de Mataró.