Tres àmbits per donar resposta als reptes del nou mandat

Ja es coneix la proposta de nova organització de l'executiu municipal, que es portarà a aprovació en el Ple del proper dimarts

  • Redacció // Foto: Ajuntament de Mataró
  • Divendres, 05 Juliol 2019 15:07

Roda de premsa Ajuntament

L'alcalde, David Bote; el primer tinent d'alcalde i regidor d'Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, i el segon tinent d'alcalde, Sergi Morales han presentat la nova organització del govern municipal, les retribucions per als càrrecs electes i el personal eventual. Les propostes es portaran a aprovació en el Ple de cartipàs, que tindrà lloc el proper dimarts dia 9.

Jerez, Vadell i Moreno, al capdavant

En primer lloc, l'executiu local ha dissenyat una nova organització estructurada en tres grans blocs per donar resposta als 15 objectius polítics del mandat 2019-2023. Cadascun d'ells comptarà amb la seva comissió informativa pròpia i diferents subàmbits:

Sota el lideratge de Juan Carlos Jerez, l'àmbit de Presidència, Bona Governança i Estratègia Mataró comptarà amb un subàmbit de Presidència i Estratègia encapçalat per David Bote i un d'Administració coordinat pel mateix Jerez.

A les ordres de Miquel Àngel Vadell, l'àmbit de Qualitat Urbana i Benestar de la Ciutadania incorporarà quatre subàmbits: Transició Ecològica, Sostenibilitat i Espai Públic, amb Elizabet Ruiz al capdavant; Seguretat, Civisme i Convivència, liderat per Anna Villarreal; Acció Comunitària, coordinat per Marisa Merchán, i Polítiques d'Igualtat d'Oportunitats, liderat per Laura Seijo.

Per últim, Núria Moreno serà la responsable màxima de l'àmbit de Desenvolupament Urbà i Econòmic. Aquest bloc es dividirà en tres subàmbits: Planificació Territorial, coordinat per Miquel Àngel Vadell; Promoció de Ciutat i Comerç, dirigit per la mateixa Núria Moreno, i Ocupació i Empresa (Mataró Activa), sota les ordres del comú Sergi Morales.

Delegacions específiques

A banda de les carteres que ostenten els 14 edils del consistori, una altra de les novetats d'aquest mandat és la delegació puntual d'assumptes vinculats a determinades polítiques públiques, ja siguin de caire territorial o sectorial. En aquest sentit, de moment, s'han establert les següents delegacions específiques:

  • Ciutat Intel·ligent: Daniel Hurtado
  • Impuls del Pla Integral de Rocafonda: Juan Carlos Jerez
  • Impuls del Pla Integral de Cerdanyola: Beatriz Delgado
  • Benestar animal: Elizabet Ruiz
  • Pla d'Impuls del Centre (PIC): Núria Moreno
  • Impuls del projecte Mar en Valor: Núria Moreno

Les retribucions

La proposta de retribució per a l'alcalde de Mataró que es portarà al proper Ple és de 61.500 euros. Les retribucions proposades en règim de dedicació exclusiva són 55.350 euros per al primer tinent d'alcalde; 50.430 euros per a altres tinences d'alcaldia; 45.510 euros per als regidors delegats; 43.050 euros per als portaveus de grups municipals, i 9.000 euros per assistències als plens dels regidors.

Els càrrecs de confiança

Pel que fa al personal eventual, l'executiu proposa mantenir tres càrrecs d'aquest tipus a l'Ajuntament (un assessor d'àmbit i dos coordinadors de polítiques públiques), amb un cost total de 150.000 euros, 45.000 euros menys que en el mandat anterior.

Està previst que el Govern estableixi en els propers mesos el Pla de Mandat 2019-2023, que tindrà traducció anual en els corresponents Plans d'Actuació Municipal.