Discos Trak tanca 30 anys després

La botiga de música no pot fer front a la crisi del sector davant la pirateria

El gran nom propi de la venda i distribució de música a Mataró abaixa la persiana. Aquest dimarts al matí els dos socis de Discos Trak Juli Salvadó i Paco Francesc han anunciat que d’aquí unes setmanes abaixaran de forma definitiva la persiana de la mítica botiga del Carrer de Santa Teresa. “Vam obrir el 1983 però enlloc de celebrar-ho tanquem, els motius són obvis, la crisi econòmica que ens castiga a tots i molt especialment la que viu el nostre sector que no pot competir ni sobreviure davant el fenomen de la pirateria i el no pagar a internet per música”. Trak era una botiga amb públic mataroní, de tota la comarca i del Vallès que en les tres dècades de singladura ha vist canviar el mercat de la música. “Vam començar venent cassettes i LPs, després maxis, cds i DVD però actualment no podem combatre davant el fet que la gent ha deixat de pagar per tenir música, això condemna el sector”, explica Salvadó.

 

Abans d’abaixar la persiana de forma definitiva, Trak obrirà unes setmanes més per liquidar el seu stock a preus rebaixats. Els seus socis també fan una crida a qui tingui vals-regal d’aniversaris recents i de les passades festes a fer-los servir ara. També als grups locals que hi havien deixat material promocional i discos auto-editats, perquè els recullin. “Durant tot el mes obrirem, amb les darreres novetats, oferint el servei especialitzat de sempre per als nostres clients”. Precisament amb la clientel·la els dos socis han volgut tenir un detall, donant-los les gràcies. Els propietaris de Trak han arribat a un acord amb l’únic treballador que tenien i tanquen sense acumular deutes ni impagaments amb proveïdors.

 

Botiga amb històriaTrak va obrir el 83 especialitzat en música disco però amb els anys es va convertir en una botiga amb tota l’oferta integral de música. A més del gran públic, Trak es va especialitzar en comercialitzar maxis entre discoteques de tot l’Estat, fins a 80 en el seu moment més àlgid. “Hi va haver una època en què treballàvem amb els grans locals com Estudio 54, Space Ibiza o a nivell de Mataró amb tots els locals de la Ronda”, explica Salvadó. El ‘boom’ de locals d’oci nocturn de la ciutat “sí que era una autèntica locomotora comercial, amb gent que venia de fora a Mataró per estar-s’hi de sis de la tarda a sis del matí”, explica el propietari de Trak.