Dos projectes sobre la recuperació de la Muralla d’en Titus als Premis Puig i Cadafalch

La Biblioteca de Can Manyer de Vilassar de Dalt rep el Premi Puig i Cadafalch del Maresme

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 14 Novembre 2017 12:05

Muralla d'en Titus

La Casa Coll i Regàs va acollir l’acte de lliurament de guardons de la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, del 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme i de la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme, tres certàmens que tenen per objecte valorar la bona feina realitzada en el camp de l’arquitectura a Mataró i comarca. Enguany els premis Puig i Cadafalch han premiat els millors projectes del concurs d'idees per recuperar la Muralla d'en Titus.

Els treballs participants en la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, el 2n premi Puig i Cadafalch del maresme i la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme es poden veure en una exposició al Centre d’Art del Museu de Mataró Ca l’Arenas fins al 10 de desembre d'aquest any. La mostra es pot visitar els divendres a la tarda, els dissabtes tot el dia i els diumenges a matí.

Recuperem la Muralla d'en Titus

Els Premis Puig i Cadafalch van ser creats als anys 80 per divulgar la bona arquitectura feta a la ciutat. En aquesta ocasió, s'han premiat els millors projectes d’un concurs d’idees sobre la recuperació de la Muralla d’en Titus de Mataró per revitalitzar el centre històric de la ciutat i la recuperació del patrimoni de la muralla. El jurat de la 14a edició ha decidit atorgar el premi als dos projectes següents: l’adarb de Migjorn, dels arquitectes Jordi Peralta i Alexandra Quesada i obrint pas de Santa Anna a Can Xammar, dels arquitectes Xavier Pous, Marc Peralta, Marta Salomó i Gaspar Bosch. Els guanyadors han rebut un premi en metàl·lic i una beca de formació de l’Escola Sert, finançada per la Demarcació de Barcelona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya.

5a Mostra d'Arquitectura del Maresme

En aquesta 5a edició i d’acord amb les modalitats establertes, el jurat de la Mostra ha decidit mencionar diverses obres i projectes, entre elles la Casa amb jardí sostingut de Sant Andreu de Llavaneres de l'arquitexte Jordi Safont-Tria; l'edificació terciària industrial aïllada de Mataró, projectada per l’arquitecte Lluís Roig; la coberta de la pista poliesportiva del CEIP Bernat de Riudemeia d’Argentona, projectada per l’arquitecte Josep Lluís Campoy; la intervenció de restauració de la Casa Coll i Regàs projectada per l’arquitecte Jaume Coll, de Coll i Fulcarà Arquitectes, SL; entre altres obres.

Vilassar guanya el Premi Puig i Cadafalch
El Premi va néixer el 2014 a iniciativa de l’Ajuntament de Mataró per reivindicar la millor obra de recuperació de patrimoni al Maresme i està dedicat a Puig i Cadafalch, pioner en la restauració i la recuperació del patrimoni arquitectònic. El guanyador es decideix entre les obres presentades a la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme en la modalitat de restauració o rehabilitació i enguany ha estat per a la biblioteca Can Manyer de Vilassar de Dalt.