'Del no-res als 50' és el nou llibre de la Fundació Maresme

La Fundació ha presentat un llibre que repassa els cinquanta anys de l'entitat amb imatges i relats

  • Laia Mulà
  • Divendres, 02 Febrer 2018 12:38

Jaume Calsapeu a la presentació del llibre

Quan des de la Fundació Maresme van començar a planificar el seu cinquantè aniversari, van tenir clar que alguna cosa havia de quedar escrita. D'aquesta necessitat va néixer el projecte 'Del no-res als 50', un llibre que és el resultat de mig segle de trajectòria i que la plasma amb textos breus i entenedors. A més, les grans imatges repassen els moments pels quals ha passat l'entitat i aporten un valor visual molt destacat.

Un projecte per a les persones

Jaume Calsapeu n'és l'autor i té clar que en ell volia plasmar l'esperit de l'entitat, sempre entregada a les persones assistides, combativa des de l'inici i plena de tenacitat i constància. La Fundació Maresme treballa posant l'accent en “ajudar, estimular i alliberar les persones assistides”, destaca Calsapeu i convida als lectors a fer una ullada a aquest llibre de lectura amena i amb il·lustracions de primera de Javi Ávila.

L'estructura

'Del no-res als 50 és un llibre estructurat en quatre parts diferents que es proposa oferir una visió completa del treball de la Fundació. La primera és el relat, unes pàgines que segons explica Calsapeu repassen el relat històric i les vivències durant la trajectòria de l'entitat. La segona és l'anomenada conversa, “un diàleg d'un pare amb la seva filla amb diversitat funcional en la qual l'ajuda a completar les coses que no sap”, afirma l'autor. En tercer lloc trobem l'aniversari, un àlbum de fotos de tots els actes realitzats i, per acabar, un repàs de l'estructura de la fundació tal com és avui on es repassen els serveis i prestacions que ofereix.

El llibre de la Fundació Maresme

A la portada s'hi pot veure en Santi, el símbol identificatiu de l'associació, el qual “defineix perfectament amb el seu somriure fins on hem arribat”, destaca Calsapeu.