Les Cases de la Música s’adhereixen al protocol contra les agressions i les discriminacions als espais d’oci nocturn

El Clap és un dels locals que s'han compromès a actuar si qualsevol persona pateix aquest tipus d'accions

  • Redacció // ACN
  • Dimecres, 29 Maig 2019 08:34

Els Catarres, a l'escenari del Clap

Les sales de concerts agrupades a Cases de la Música s’han adherit al protocol ‘No callem’ creat el 2018 per l’Ajuntament de Barcelona contra les agressions i els assetjaments sexuals en espais d’oci nocturn i privat. 

A la iniciativa s’hi havien sumat ja multitud de sales, i amb l’adhesió de Cases de la Música s’hi afegeixen ara El Clap de Mataró, La Mirona de Salt, la Salamandra de L’Hospitalet, Stroika de Manresa i El Vapor de Terrassa. A més, Cases de la Música també es declaren en contra "altre tipus de comportaments discriminatoris" vers les persones LGTBI. 

Un pla a seguir

Les sales han elaborat un pla amb guies a seguir “si qualsevol persona pateix aquests tipus d’accions: com el dret a assistència psicològica, emocional i mèdica, o la possibilitat de posar denúncia i portar a judici la agressió”, expliquen en un comunicat.

Totes elles defensen que la seva adhesió al protocol ‘No callem’ és la manera de “defensar en tot moment les relacions sexuals lliures i consentides i de rebutjar qualsevol agressió sexual i acte hostil, degradant o que causi dany físic i que es pugui cometre en les instal·lacions”. D’altra banda, reiteren el seu compromís amb l’objectiu d’aconseguir “espais lliures d’agressions, accions discriminatòries i comportaments de caire sexista, homòfob o xenòfob”.