Desallotgen L’estella, el magatzem ocupat de Can Maymí

La constructora SR fa fora als okupes per derruïr l’edifici

El CSOA L’estella, el centre creat en "l’okupació" dels antics magatzems de la fusteria de Can Maymí al carrer Lepanto, ha estat desallotjat aquest matí. Amb un gran i efectiu desplegament dels Mossos d’esquadra, acompanyats pel jutge intructor, han fet efectiva l’ordre de desallotjament. L’empresa constructora ha començat a enderrocar part de l’edifici.

Aquest matí, a dos quarts de deu, els Mossos d’Esquadra han entrat al CSOA L’estella, i han desallotjat als quatre "okupes" que en aquell moment estaven dormint. Un dels ocupants de la casa lamenta que el desallotjament hagi estat per la força “rebentant la porta”, i amb males maneres: “Ens han identificat en pijama i amb les finestres obertes, no feia falta”.

Les màquines de l’empresa propietària dels magatzems, han entrat al pati i han començat a buidar l’edifici. La intenció de Serra Constructors (SR), és fer efectiu l’ordre d’enderroc. Per això, des del primer moment els operaris han començat a treballar tant a l’edifici de Can Maymí, com en l’antiga cooperativa agrícola, a la cantonada amb l’avinguda Maresme. L’advocat de la constructora, Sergio Unsaín, ha explicat que feia temps que havien denunciat l’ocupació i que ha estat el jutge el que ha autoritzat i posat data al desallotjament. El lletrat ha explicat que s’inicia l’enderroc de Can Maymí, però que encara no hi ha data per iniciar les obres de construcció del nou edifici.

Manifestació de protesta davant l'Ajuntament
Els okupes han convocat una manifestació de protesta contra el desallotjament davant l’Ajuntament, avui divendres a les 8 del vespre. Des del consistori s’han desmarcat de l’actuació d’aquest matí, alegant que ni l’ajuntament, ni PUMSA —l’empresa constructora municipal— tenen cap tipus de vinculació al l’empresa denunciant de l’ocupació, SR.

El col·lectiu okupa havia denunciat l’especulació que estava patint aquesta zona, a l’espai del CSOA L’estella està previst que s’hi construeixi una de les quatre grans torres de la façana marítima. De fet, ara farà dos anys —al més de març— que es va aprovar la modificiació del Pla General d’aquest sector, en el que es preveia la construcció d’aquest quatre grans edificis, situats entre l’espai ocupa i l’edifici del Cafè del Mar, actualment tancat i sense teulada. Precisament, els okupes estaven elaborant un mapa en el que denunciaven els punts calents de l’especulació a la ciutat.