Mataró celebra "amb Orgull" el Dia Internacional pels Drets LGTBI

La programació s’ha adaptat a la nova normalitat oferint actes virtuals i altres de petit format al llarg d'aquesta setmana

Mataró amb Orgull LGTBI 2020

El 28 de juny –que enguany cau en diumenge– és el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI. Una jornada per commemorar, reivindicar i reconèixer la diversitat en l'orientació sexual i la identitat o expressió de gènere, i el dret a la igualtat jurídica i social entre totes les persones. A Mataró enguany la programació –que ha estat realitzada en col·laboració entre el Centre per a la Igualtat, Recursos per a les Dones, i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere (CIRD) i diferents entitats i associacions de la ciutat– s’ha adaptat a la nova normalitat oferint actes virtuals i altres de petit format.

Enguany no hi haurà concerts ni actes al carrer com estava sent habitual, però no es vol deixar passar l'ocasió per commemorar i reivindicar en aquesta data tan assenyalada. Recordem que aquest Dia Internacional commemora els fets que van passar el 28 de juny de 1969 a Nova York, arran d’una batuda de la policia en un bar gai que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers d'homosexuals, transsexuals i simpatitzants es manifestaren, i això va marcar l’inici de l'activisme homosexual.

Programació "Mataró Amb Orgull" 2020

Ja fa dies que ha començat a les xarxes socials (@MataroLGTBI) la Campanya "Orgull viral" en la qual diferents persones de la ciutat exposen la seva condició amb orgull i total normalitat

- Vídeo de suport al col·lectiu LGTBI fet per Comissions Obreres. S'estrenarà el divendres 26 a les 11h al Facebook de CCOO (https://www.youtube.com/user/ccoovormar)

- Video-conte: “Sóc una dona i estimo una dona” a càrrec de la Vocalia de Dones Laia L'Arquera de l'AV Pla d'en Boet. S'estrenarà el divendres 26 de juny a les 18h a través de les xarxes socials de la Vocalia de Dones Laia L'Arquera (https://www.facebook.com/DonesLaiaLarquera/).

- Projecció de la pel·lícula de “Bar Bahar, entre dos mundos”. La pel·lícula es podrà veure a la plataforma Filmin, en obert i de forma gratuïta, de les 21h del divendres 26 de juny a les 21h del dissabte 27 de juny. Podeu accedir-hi a des del següent enllaç: https://www.filmin.es/pelicula/bar-bahar-entre-dos-mundos.

- Jornada de vela “Navegant amb orgull”, el dissabte 27 de juny d'11 a 13:30h, organitzada per l’Escola de Vela Mataró. Amb esmorzar, xerrada, navegada gratuïta i vermut-clausura.

- El 28 de juny, en horari de matí i de tarda, a la pineda de la Platja del Callao, s’instal·larà el photocall “Mataró Orgullosa”. També es farà la lectura del Manifest a càrrec de Xevi Noya, membre de l'Associació Mataró LGTBI+.

- L’acte institucional serà el dilluns 29 de juny, a les 19h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró. La conferència amb el títol “Lesbianes, de la inexistència a la visibilitat” anirà a càrrec de la presidenta de l'Associació Mataró LGTBI+, Heidi Pérez. La conferència es retransmetrà en directe per Mataró Audiovisual i per les xarxes socials ja que l’accés a la sala és restringit en compliment de la normativa actual d’aforaments.

- Al llarg del mes de juny s'ha creat un mural a càrrec de la Vocalia de Dones de Rocafonda a la façana del Centre Cívic del Barri.Mural Diversitat Sexual