Els okupes no aconsegueixen fer arribar el seu missatge a l’alcalde

L’Assemblea de l’Estella ocupa i dóna vida a la Plaça de les Tereses

Gairebé un centenar de persones es van concentrar, ahir al vespre, davant l’Ajuntament per protestar pel desallotjament del casal social okupat L’Estella. Els "okupes" i simpatitzants van escenificar un habitatge, amb taula, butaca matalàs i estenedor, davant la porta de l’edifici consistorial, que va estar ben protegit en tot moment per un destacat nombre d’efectius dels cossos de seguretat de la ciutat.

Mentre el gruix del grup llençava crits i eslògans contra del govern, la policia, i els constructors, tres membres del col·lectiu okupa van accedir a la sala de plens on van aprofitar l’ocasió per desplegar una pancarta i llegir el seu manifest, per fer arribar el seu missatge a l’alcalde. En no respondre als avisos a l’ordre, l’alcalde va fer desallotjar als tres okupes i un simpatitzant de la sala per tal de proseguir la sessió plenaria, que va continuar sense més incidents.

A fora, els okupes van denunciar la complicitat del govern municipal amb el desallotjament, doncs havien estat informats per la Policia Local, segons diuen els okupes. I també es va recriminar al consistori que permeti actuacions represives contra les perdones, com el desallotjament, per interèssos urbanístics, o el que és pitjor, especulatius, arumentava un dels okupes.

L’Estella a la Plaça de les Tereses
El moviment "okupa" mataroní no es queda de braços plegats després del desallotjament del CSOA L’Estella i Cal Ronk. Més enllà de la protesta d’ahir, l’activitat reivindicativa més original tindrà lloc demà, dissabte 5 de març, quan, de les deu del matí a les 10 de la nit, la cèntrica Plaça de les Tereses serà ocupada de forma simbòlica pels esquàters mataronins.

Aquests hi faran tot tipus d’activitats, fent vida de Centre Social en aquest espai públic on hi haurà des de tallers, a un xerrada sobre l’especulació urbanística de Mataró passant per música i diversa activitat cultural. Tambés es recolliran suggeriments sobre ubicacions de nous CSOAs. Una forma diferent de fer un tastet de la vida que es feia a l’Estella abans que fos enderrocada, continuen assegurant els ocupes, de forma il·legal.