La manifestació per la unitat d'Espanya punxa

Congrega unes 500 persones i la policia evita en tot moment el contacte amb la concentració antifeixista

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dissabte, 02 Juny 2018 18:01

Manifestació del 2 de juny

Els convocants de la manifestació per la unitat d'Espanya i a favor de Tabàrnia havien dit que somiaven amb 10.000 persones aquest dissabte a Mataró. Finalment no han superat les 500, en el moment d'iniciar la marxa entre la Plaça de Miquel Biada i l'Ajuntament de Mataró. Es tracta d'una assistència notablement inferior a la de les dues anteriors convocatòries del col·lectiu 'Mataró es queda a Espanya'.

Representants de PP i PxC són a la capçalera de la manifestació, en la que s'han cridat consignes com "Puigdemont a prisión" o "Mataró és espanyola". No hi eren regidors o representants de Ciutadans.

Després d'una ofrena floral al monument a Miquel Biada, la marxa ha enfilat cap a l'Ajuntament en un recorregut controlat per la policia.

Manifestació del 2 de juny

Contramanifestació

En el mateix moment, unes 300 persones secundaven des de dos quarts de quatre la convocatòria de signe contrari del CDR i "esperaven" la manifestació a La Riera, tallada durant hores per tanques i molta presència de Mossos d'Esquadra. 

Tensió i enfrontaments verbals
Un cop davant de l'Ajuntament s'han viscut minuts de tensió i molts crits i proclames encreuades. Un cordó policial, preparat per a intervenir, ha impedit en tot moment el contacte entre les dues mobilitzacions que s'han estat insultant i creuant càntics durant força minuts. S'ha pogut sentir el "Puigdemont a prisión" i el "Mataró és espanyola" per part dels participants en la manifestació contra el "fora feixistes dels nostres barris" de la contra-manifestació. Els Mossos han mantingut a uns deu metres de distància les dues protestes, que retroalimentaven la tensió que hi havia. Manifestació del 2 de juny