Dos detinguts a Mataró per falsificar targetes de residència per a ciutadans indis i paquistanesos

La policia nacional desarticula una banda després de fer un total de 12 detencions

  • Redaccio - ACN
  • Dimarts, 11 Agost 2020 14:10

Material incautat policia nacional

La Policia Nacional ha detingut a dotze persones –dues a Mataró– i considera desarticulada una xarxa que falsificava targetes de residència per a ciutadans indis i paquistanesos. La banda simulava matrimonis entre immigrants en situació irregular i dones de la Unió Europea per obtenir la targeta de residència a canvi de 20.000 euros.

S'han detingut set persones a Barcelona, dues a Mataró i una a l'Hospitalet de Llobregat, Sitges i València. En dos registres domiciliaris a l'Hospitalet de Llobregat i un altre a Barcelona s'han intervingut 10.000 euros i documentació variada. Els investigadors estimen que la xarxa hauria obtingut més d'un milió d'euros i hauria tingut més de 50 clients.

La investigació va començar després d'una informació ciutadana que va alertar de l'existència d'una organització a Espanya i Alemanya que es dedicava a obtenir targetes de residència a Espanya de manera fraudulenta.

La banda començava la seva activitat captant a possibles clients, ciutadans indis o paquistanesos de qualsevol país europeu, a qui oferia obtenir la targeta de residència. Després captaven dones de la Unió Europea, principalment de Rumania, i els oferien diners per casar-se amb els ciutadans extracomunitaris que volien regularitzar la situació.

Sempre duien a terme els tràmits a Espanya. Simulaven una unió matrimonial entre els ciutadans que volien ser regularitzats i les dones comunitàries amb la falsificació de diversos documents com certificats d'empadronament i matrimoni, contractes de treball i altes a la seguretat social.

Amb la targeta de residència els ciutadans beneficiats marxaven d'Espanya a altres països europeus i les dones europees tornaven al seu país d'origen immediatament. Amb la desarticulació de la xarxa s'han anul·lat més de 50 targetes obtingudes de manera fraudulenta.