Diàleg de tu a tu entre col·leccions d'art

La Fundació Iluro i la Col·lecció Carmen i Lluís Bassat comparteixen exposició a l'Ateneu amb 46 obres de 23 artistes contemporanis els uns amb els altres

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 05 Desembre 2018 12:50

Cultura 2018, exposicio bassat

L'Ateneu de la Fundació Iluro acull l’exposició “Dues col·leccions que dialoguen”, amb obres de les col·leccions Fundació Iluro i la Col·lecció Carmen i Lluís Bassat. La mostra, que és la primera col·laboració entre ambdues entitats, mostra les obres dels vint-i-tres artistes contemporanis representats a les dues col·leccions. La Fundació Iluro ha anat programant una sèrie d’exposicions del seu fons artístic heretat de l'obra cultural de Caixa Laietana amb el propòsit de donar-lo a conèixer. Aquestes exposicions han intentat, en cada cas, trobar un fil argumental que facilités el coneixement del fons.


En aquesta línia, fer aquesta mostra en col·laboració amb la Fundació Bassat és una bona oportunitat per a contextualitzar part del fons de la Fundació Iluro. Aquesta mostra conjunta permet potenciar les obres exposades; els dos fons s’apropen per mitjà d’artistes presents en ambdues col·leccions i per mitjà d’obres de mateixos corrents artístics.

La mostra, que es podrà visitar fins al 20 de gener de l’any 2019, ha editat catàleg

D’aquesta manera s’interrelacionen, es contrasten i s’enriqueixen. Així a partir d’una selecció acurada, s’han triat un total de quaranta-sis obres artístiques de vint-i-tres artistes nacionals i internacionals presents en les dues col·leccions. Obres representatives també de diversos corrents i disciplines; del figurativisme pictòric a l’abstracció, de l’expressionisme abstracte a l’informalisme, del paisatgisme a les avantguardes artístiques, de la pintura al collage i de la pintura a l’escultura, entre d’altres.

Entre la relació d’artistes hi ha obres dels il·lustres Daniel Argimon, Antoni Clavé, Óscar Domínguez, Jaume Genovart, Josep Guinovart, Josep M. Subirachs, Joan-Josep Tharrats, Albert Ràfols-Casamada o Joan Ponç.

Porta oberta a una continuïtat

En l’acte de preinauguració, el president de la Fundació Iluro, Sr. Pere Carles i Subirà, i el Sr. Lluís Bassat, president de la Col·lecció Carmen i Lluís Bassat van manifestar una sintonia immediata en proposar la col·laboració, a la vegada que es demostrava la vitalitat artística a Mataró.
També van indicar que els dos fons artístics són molt extensos i, per tant, hi ha moltes possibilitats combinatòries de fer noves trobades entre ambdues col·leccions en un futur.