L'hora dels tres gamma extra dels Capgrossos?

La colla afronta en una setmana les cites de Girona i Tots Sants amb ganes de repetir la torre de 9 i el 5 de 9 i de descarregar per fi el pilar de 8

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 25 Octubre 2018 10:44

Capgrossos Mataró, capgrossos a vilafranca

Els Capgrossos arriben aquesta setmana a dues de les seves places predilectes. En cinc dies actuaran a Girona, aquest diumenge, i a Vilafranca del Penedès, dijous, i els plans de la colla tornen a ambicionar la gamma extra, fins i tot per partida triple. Els blaus necessiten tornar a omplir el local d'assaig per recuperar el fil que els va dur al seu millor Concurs a inicis de mes, i es proposen fer saltar la seva pròpia banca entre diumenge, per Sant Narcís a la capital gironina, i dijous.

La primera de les dues cites podria seguir el patró exitós de fa un any, quan els Capgrossos van fer els dos bàsics de 9, la seva primera torre de 9 a la plaça del Vi i el pilar de 7. Si ho aconsegueixen, sortirien de Girona catapultats per intentar, a Vilafranca, aconseguir el seu botí. No dissimulen: volen la seva millor diada.

La millor diada?

Segons si es comptabilitzen els castells carregats o no, les millors diades dels Capgrossos daten totes dues de fa un any i inclouen les mateixes rondes de castells que el passat Concurs –3, torre i 5 de 9– i el pilar més alt possible. L'any passat va ser precisament a Vilafranca del Penedès on els blaus van carregar el pilar de 8 amb folre i manilles. El gran espadat ha estat una empresa impossible fins ara per als mataronins. L'han intentat tres cops i no l'han pogut completar mai, tot i fer-hi l'aleta en dues ocasions. Si els blaus afinen la seva posada a punt, podrien jugar-s'ho tot a Vilafranca del Penedès. Això si tota la diada ha sortit rodona, és clar.

Seria la primera vegada que els blaus completessin tres castells dels més difícils. Marrecs i Minyons a Girona i Verds, Xiquets de Tarragona i Sants a Vilafranca compartiran plaça amb els blaus. La traca final ja està a punt.

Petit entrebanc a Sants

Capgrossos Mataró, capgrossos pilar de 7

Els Capgrossos van ser diumenge passat a Sants, on van fer el 3 de 9 i la torre i el 5 de 8. La manca d'efectius va fer renunciar al 4 de 9 amb folre.
En ronda de pilars d'una diada que es va allargar massa per una caiguda de la colla amfitriona van intentar el pilar de 7 per segon cop aquesta temporada però l'espadat va caure a pocs segons de completar-se, i va quedar només en carregat.