Una altra torre de 9 però fracassen amb el 5

La Diada de Tots Sants només somriu a mitges als Capgrossos de Mataró

  • Redacció i Fotos de Capgrossos
  • Divendres, 02 Novembre 2018 08:47

Els Capgrossos a Tots Sants

La diada talismà dels Capgrossos, la de Tots Sants a Vilafranca del Penedès, ho va ser només durant dues rondes. La colla va tornar a ser a 'la Plaça Més Castellera' un altre primer de novembre amb ganes d'exhibir les millors gales i buscant reeditar el tríptic del Concurs però després del 3 i la torre el 5 es va escapar. La "supercatedral" va pujar amb més brega que a Tarragona i a poc de carregar-se va ser arriada avall però no va poder resistir i va caure en una caiguda que els blaus no experimentaven en aquest castell des del Concurs del 2016. De fet, bona prova de la dificultat del castell sostre per als blaus és que només han pogut cantar victòria sobre quatre dels onze intents que han fet de 5 de 9.

La diada de Vilafranca va començar amb un gran 3 de 9 dels de blau. És el castell que obre la llauna i va descarregar-se amb un desenvolupament de postal. En segona ronda arribaria la tercera torre de 9 amb folre i manilles de la temporada. El castell, alçat al segon peu gràcies a la col·laboració dels Verds a la pinya, va tornar a evidenciar l'experiència i el saber fer de la colla del Maresme amb aquest gamma extra. La descarregada, com per Santes o al Concurs, va exigir molt a l'encaix entre pinya, folre, manilles i torre. Però es va completar sense estridències, sumant-ne ja vuit de descarregades de forma consecutiva.

La torre de 9 de Tots Sants

Després de l'intent frustrat sobre el 5 de 9 els Capgrossos van abaixar revolucions a la màquina i, tocats i masegats, van optar per un 4 de 8 de tràmit per acomiadar-se, havent de renunciar també al pilar de mèrit.

La diada de Tots Sants a Vilafranca va ser menys celebrada que en anteriors anyades. Els Verds van brillar amb el 3 de 10 però després se'ls va escapar tant la torre de 8 sense folre com el 5 de 9. Sí que van fer la torre emmanillada. Els Castellers de Sants van fer castells de 8, condicionats per les últimes caigudes i els Xiquets de Tarragona van signar el 3 de 9 com a trumfo més destacat.

Als Capgrossos els queden dues diades abans de tancar la paradeta: el dissabte 10 actuen davant l'Ajuntament en la Diada Mariona Galindo Lora i el dia 18 seran al tancament d'any tradicional de Terrassa, en la diada dels Minyons.