Estrenen el 9 i la torre de 7

Els Capgrossos treuen profit de la diada de l'Escorxador amb moltes estrenes

Capgrossos als Jardins del Escorxador

Els Capgrossos de Mataró van sumar dues estrenes en aquesta temporada en el seu debut a Mataró, en la Diada de l'Escorxador. Ben a prop del seu local, els de la camisa blava van ensenyar la bona feina d'assaig amb els primers 9 de 7 i torre de 7 d'aquest 2019. També van fer el 7 de 7 per completar les tres rondes de castells, a més de començar amb tres pilars de 4 i acabar amb l'anomenat "supervano de 5" que conforma el pilar de 5 escudat per quatre pilars de 4, tots simultanis.

Capgrossos als Jardins del Escorxador

La Diada de l'Escorxador, primera de les dues d'aquest mes d'abril, va reeixir en clau d'estrenes. Tant el 9 com el 7 de 7 són castells massius, de màxima participació a pinya i amb molt tronc i canalla i s'emmarquen en la tàctica que en un any de tants canvis el màxim de castellers tinguin oportunitats. El castell més destacat de la jornada pels blaus, la torre de 7, també incorporava canvis com un segon i tres dels quatre membres de la canalla que en conformen el pom de dalt. La torre és un de les estructures sobre les que s'ha de bastir l'actual temporada.

Capgrossos als Jardins del Escorxador

A la Diada de l'Escorxador també hi van actuar la Jove de Barcelona, amb el 3, el 4 i el 4 de 7 amb l'agulla reeditant la seva fidelitat a aquesta cita i uns Moixiganguers d'Igualada que van fer el 4 de 8, la torre de 7 i el 7 de 7.

Capgrossos als Jardins del Escorxador

Èxit de públic i veïnatge

La Diada de l'Escorxador s'emmarcava en la Festa de la Primavera que conjuntament organitzaven l'AV Les Santes-Escorxador i els Capgrossos i que va omplir d'activitat els Jardins de l'Escorxador durant tot el dissabte, amb ple d'activitats i tallers pels més petits i diumenge, amb els castells i una botifarrada. El balanç és d'èxit i l'aposta compartida és per la continuïtat d'aquesta cita festiva i de veïnatge al barri.

Propera diada, Sant Jordi
La propera diada dels Capgrossos serà la tradicional de Sant Jordi, davant de l'Ajuntament en el marc dels actes del vespre de la diada. Els de blau actuaran en solitari, abans de l'arribada dels Gegants i s'espera que els castells de 7 segueixin essent, en clau de rodatge, els protagonistes. 
Sant Jordi 2015