Els Capgrossos segueixen perfeccionant la clàssica de 8

La colla no falla a la cita amb Vilassar de Mar, després d'un divendres profitós amb diada i assaig a plaça a Mataró

Capgrossos al carrer Sant Joan

Els Capgrossos van fer hores extres durant el pont de Sant Joan, amb presència a Mataró divendres i a Vilassar de Mar el dilluns a la tarda. La cita amb la Festa Major de la localitat maresmenca és tot un clàssic de l'inici d'estiu dels de blau, que en aquesta ocasió van portar a plaça la denominada com 'clàssica de 8', formada pel 2 de 7, el 4 de 8 i el 3 de 8. Divendres, a Mataró, els blaus van ser al carrer de Sant Joan actuant i després van fer un assaig especial de pinyes a la Plaça de Santa Anna, juntament amb els Castellers de l'Alt Maresme.

La 'clàssica de 8' està sent l'actuació estàndard en aquest primer tram de temporada pels de blau. Cada cop que va a plaça, a més, ho fa amb algun canvi o estrena en tots els seus nivells de manera que la colla guanya bagatge casteller. A Vilassar de Mar, que com sempre va ser una plaça agraïda i plena de públic, altra vegada es van poder veure castells ben assegurats per part dels maresmencs, que a assaig treballen per poder alçar-los tots tres un pis amb vistes a Les Santes.

A Vilassar de Mar també hi van ser els Castellers de Sants, amb el 4 de 8 de castell més destacat.

Divendres de doblet

El divendres, els Capgrossos van sortir del seu local just un mes abans de l'esperada diada de Santes. Ho van fer per portar quatre castells de 7 a les festes del Carrer de Sant Joan: amb la torre de 7, el 5 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla i el 3 de 7. En ronda de pilars, a més, van estrenar un pilar de 5 amb una alineació de tronc renovada, fruit de la bona feina de l'assaig específic que cada setmana es fa per aquesta estructura.

Capgrossos

En un dels castells, els Capgrossos van desplegar un mocador de l'Associació d'Esclerodèrmia 'Never Give Up', per visibilitzar aquesta malaltia rara.

Després, a la Plaça de Santa Anna, els Capgrossos van compartir amb els Castellers de l'Alt Maresme un assaig especial, sobretot per lligar pinyes dites 'a l'antiga'. Amb la bona ajuda dels Maduixots, es van poder treballar millor diferents castells que han d'arribar en un altre punt de la temporada.

Aquest diumenge, a Sant Cugat del Vallès

Els de la camisa blava ja no pararan en un mes frenètic d'assajos i actuacions fins a Les Santes. La colla espera anar guanyant gruix i fer assajos quantitativament i qualitativament millors amb la campanya #SiHiSomSumem. Aquest diumenge a la tarda, participen en la diada de la Festa Major de Sant Cugat del Vallès.

Assaig Capgrossos, plaça Santa Anna