Els Capgrossos reestrenen la torre de 8 i el pilar de 6

La colla agafa embranzida i ja pensa en els castells de 9 pel proper cap de setmana

  • Redacció // Foto: Vicky Reüll
  • Dimarts, 24 Setembre 2019 08:32

Els Capgrossos de Mataró segueixen entrant marxes en aquest setembre de to creixent. La colla blava va ser diumenge a Esplugues i hi van reestrenar la torre de 8 amb folre i el pilar de 6 que no feien des d'abans de les vacances. Van acompanyar aquestes reestrenes els dos castells bàsics de 8, que al local es treballen intensament per pujar dalt d'un folre. La colla del Maresme va agafant embranzida, segueix sense caure i encara el cap de setmana de El Prat i Lleida com a darrera estació abans del Mercadal.

A Esplugues, els Capgrossos van obrir plaça amb un molt bon 3 de 8, preludi de la torre que s'encarava en segona ronda. El primer folre del segon tram va tenir un molt bon rendiment i va evidenciar que la colla està preparada per a reptes superiors. A darrera ronda es va optar per no intentar el 5 de 8 tal i com estava previst i es va completar un 4 de 8 de rodatge abans de l'altra reestrena del dia.

El pilar de 6 va lluir brillant a la ronda de pilars. Feia dues setmanes que ja estava preparat per anar a plaça i està en molt bon estar de forma. Es va fer evident amb una bona execució. És qüestió de sumar-ne de 6 abans d'assaltar el de 7.

Doblet habitual El Prat-Lleida

Fa molts anys que els Capgrossos dediquen el darrer cap de setmana de setembre a un doblet de diades on són convidats fixes: dissabte a El Prat i diumenge a Lleida. Aquest any no és excepció i la doble sortida ha de servir per reestrenar més castells del primer tram com el 5 de 8 o el 3 de 9 abans de la Diada del Mercadal a Reus.