Els Capgrossos s'anoten la millor actuació de l'any a pocs dies pel Mercadal

Tornen a fer els castells de Les Santes i volen portar el 4 de 9 a la gran cita de dissabte a Reus

  • Redacció // Foto: Anna M Lafora / Capgrossos
  • Dilluns, 30 Setembre 2019 11:16

Capgrossos a Lleida

La relació especial que tenen els Capgrossos amb la Plaça de la Paeria de Lleida i la diada de Sant Miquel va tornar a demostrar-se aquest diumenge. Els de Mataró van segellar a 200 quilòmetres de casa la millor diada d'aquesta temporada, repetint els castells de Les Santes (5 de 8, 3 de 9 i torre de 8) i afegint-hi el pilar de 6. L'alegria era evident per la sensació que molta feina d'assaig sortia a plaça i també per la perspectiva immediata de superar aquest registre el 5 d'octubre.

Quan una cosa funciona, no la canviïs. Els Capgrossos van tirar dos mesos enrere i van calcar les tres rondes de la diada de Les Santes, en la seva actuació a Lleida. Van obrir amb el tercer 5 de 8 de la temporada, executat a molt bon ritme i només amb dues rengles una mica estirades a la baixada per seguir pel gran objectiu de la jornada.

Amb l'ajuda dels Joves de Valls i dels Castellers de Lleida, els blaus van lligar una pinya consistent a sobre de la qual el folre va poder treballar a la perfecció perquè el 3 de 9 no tingués massa perill. L'ascens va ser molt bo i a la baixada les mides es van eixamplar una mica, però sense patiments. És el segon 3 de 9 d'aquest any i va ser celebrat, així com una torre de 8 amb folre que en tercera ronda va ser la més ben executada de les quatre que han fet els de blau. A la ronda de pilars, els Capgrossos van clavar el pilar de 6. El castell demana un pis més.

Diada de Sant Miquel a Lleida
Capgrossos de Mataró: 5de8, 3de9f, 2de8f, Pde6
Castellers de Lleida: 2de7, 2(id)4de8, 7de7, 5de7
Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f(c), 2de8f, 4de8a, Pde7f
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de9f, 4de8a(c), 5de8, Pde6

La colla també van actuar dissabte a la Festa Major del Prat de Llobregat, en una actuació plàcida de rodatge per al dia següent. Els dos castells de 8 van ser la base de la diada, una altra cita clàssica del calendari. 

Festa Major del Prat de Llobregat
Capgrossos de Mataró: 3de8, 4de8, 5de7
Castellers de Cornellà: 5de7, 7de7, 4de7a
Castellers de Terrassa: 3de7, 2de7, 4de7
Castellers del Prat: 7de6, 4de7, (id)3de7, 3de7(c)

Al Mercadal, amb les millors colles i amb ganes de 4 de 9

Els Capgrossos encaren una setmana amb dos assajos i una de les actuacions més especials del calendari, per la que esperen mobilitzar molta massa social. Aquest dissabte actuaran per tercer cop a la diada del Mercadal de Reus. Aquesta actuació es fa els anys que no hi ha Concurs a Tarragona i convoca als Xiquets locals i a tres colles de 10 com són la Vella de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona.

Els blaus han fet seva la campanya #ElMercadalEnsPosa per promoure al màxim l'assistència a la diada i als dos assajos. Divendres passat ja van fer el millor assaig de l'any i preparen per Reus els mateixos castells fets a Lleida i, a més, el 4 de 9 amb folre i el pilar de 7 folrat.