Final d'any exultant pels Capgrossos de Mataró

Repeteixen la Tripleta Vilafranquina i carreguen el tercer pilar de 8 en sis anys a Vilafranca i fan per primer cop el 'Vano de 6' a la Diada de la Mariona

Diada de Tots Sants 2019 - Vicky Reull

Els Capgrossos de Mataró ja estan de vacances i han acabat l'any de la millor manera: exultants i en un gran estat de forma. La colla maresmenca va enllaçar dues actuacions memorables en tres dies, primer a Vilafranca del Penedès per Tots Sants i diumenge a Mataró, en motiu de la Diada Mariona Galindo Lora en record de la jove castellera. En totes dues actuacions els blaus van fer gala del gran moment del seu pilar i van aprofitar fins al darrer minut per treure-li tot el suc: van carregar el pilar de 8 divendres i van fer per primer cop un vano de 6 a Mataró en una imatge espectacular.

'La Plaça més castellera' va tornar a ser màgica pels Capgrossos, en la diada de Tots Sants. La colla hi va repetir els castells que havia fet a Girona el diumenge anterior, els millors de la temporada, i ho va fer amb autoritat i a la primera, demostrant que ha acabat la temporada amb un gran estat de forma. Com que no convé tocar el que funciona, fins i tot es va calcar l'ordre dels castells: iniciant amb un 4 de 9 ferm, seguint amb un 3 de 9 millorat i segur i acabant amb un 3 de 8 amb l'agulla clavadíssim, que ha tornat per quedar-se als registres de la colla.

A la ronda de pilars es va voler pujar l'aposta i confiant en el bon moment del tronc del pilar i l'ajuda dels Castellers de Vilafranca a la pinya es va fer el quart intent de pilar de 8 amb folre i manilles de la història de la colla. Com havia passat en la mateixa diada dels anys 2015 i 2017, els Capgrossos van coronar el pilar de gamma extra però els va caure després. La base no era prou sòlida i la defensa del pilar va fer tot el que va poder i més. El gran objectiu segueix sense assolir-se però els blaus es van tornar a sentir colla de gamma extra.

Els Castellers de Vilafranca van fer una actuació estel·lar amb el 3 de 10, el 4 de 9 net, la torre de 9 i el pilar de 8, mentre que els Castellers de Sants van fer una molt bona Tripleta Màgica i els Xiquets de Tarragona la primera torre de 8 de l'any.

Potencial de 8 i mig i un Vano de 6 espectacular a la Diada de la Mariona

Diada de la Mariona 2019 - Vicky Reull

48 hores després de l'exhibició a Vilafranca, la colla que ha liderat tot l'any amb gran capacitat Oriol Feliu s'acomiadava de la temporada a casa, davant l'Ajuntament, recordant la Mariona. Va ser un final de festa de felicitat i potencial. Els Capgrossos van fer una alineació de tres rondes de castells que no ajuntaven des de feia 10 anys ensenyant tot el ventall dels castells de 8 i mig: van començar amb el 5 de 8, van seguir amb la torre de 8 folrada i van acabar amb el tercer 4 de 8 amb l'agulla en una setmana.

El moment més especial, però, va ser en ronda de pilars quan es van convertir en la cinquena colla del món casteller de completar el vano de 6. Aquest vano complert, en què el pilar de 6 queda franquejat per un pilar de 5 i un pilar de 4 a banda i banda no només és una foto espectacular sinó que també posa en valor la feinada feta per l'equip de pilars durant un dia afegit d'assaig durant tota la temporada.

Els Capgrossos deien així adéu a un 2019 de clar to creixent.