'El Documental del Mes' presenta 'Els tomàquets escolten Wagner'

Aquesta divertida història rural sobre agricultura musical es projectarà dimecres 11 a les 19 hores al Cafè de Mar

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dilluns, 09 Desembre 2019 08:37

Els tomàquets escolten Wagner

Aquest dimecres, dia 11 de desembre, el Cafè de Mar acollirà a partir de les 19 hores la projecció del film "Els tomàquets escolten Wagner", dirigit per Marianna Economou. Es tracta d'una nova edició del 'Documental del Mes', organitzat per la productora mataronina Clack, que en aquesta ocasió aposta per una divertida història rural sobre agricultura musical. 

I és que la pel·lícula mostra el dia a dia a Elias, un petit poble agrícola i aïllat del centre de Grècia que, contra tot pronòstic, sembla estar renaixent gràcies a la perícia de dos cosins, en Christos i l'Aleco. Ambdós s'han unit a les àvies d'aquest llogarret per conrear tomàquets i, amb els seus coneixements i una mica d'ajuda de la música de Wagner, s'han marcat l'objectiu d'exportar pots de tomàquet orgànic arreu del món. 

L’exportació de productes orgànics és un mercat molt competitiu, però l’èxit inesperat ha agafat per sorpresa tot el poble, que ha recuperat la il·lusió i ha pogut aixecar els ànims i l'economia de l’indret. Gràcies als tomàquets wagnerians, la gent d’Elias pot entreveure un futur on s’esvaeix la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia. Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes i la importància de reinventar-se en temps difícils.

La directora

Marianna Economou va estudiar Antropologia, Fotoperiodisme i Producció Cinematogràfica a Londres. Des de l'any 2000, ha dirigit i produït sèries documentals i pel·lícules independents de producció grega i coproduccions amb televisions europees com la BBC, ARTE i YLE. Ha rebut premis per "The School", "My Place in the Dance", "Please Listen to Me", "Bells", "Threads and Miracles", "Twelve Neighbours", "Food for Love" i "The Longest Run", la qual va ser nominada pels Premis Europeus de Cinema el 2016. "The Longest Run" també va guanyar el premi VER.DI al Dok Leipzig.