Tot a punt per a la Setmana Santa

Malgrat l’absència al programa de la Nit del Silenci s’espera l’assistència de públic d’unes 55.000 persones

Els preparatius per a la Setmana Santa 2008 ja estan a punt. Enguany la principal novetat és la desaparició de la processó de la Nit del Silenci d’un programa que aplega més d’una desena d’actes. El consistori preveu una assistència de públic d’unes 55.000 persones i la participació de 2.700 persones entre natzarens, armats, costalers i penitents. L’ajuntament, a través del PMC i l’IMPEM, col·labora en l’organització –que porta a terme la Comissió de Setmana Santa de Mataró– a través de la signatura d’un conveni de col·laboració “pel component cultural i de promoció de la ciutat d’aquest esdeveniment”.  

Malgrat l’absència d’una de les processons tradicionals de la ciutat com és la Nit del Silenci el Pla Específic per a les Processons de la Setmana Santa a Mataró (PESM), que es va aplicar per primera vegada l’any 2006, preveu una assistència massiva als actes programats pels organitzadors, una comissió formada per les confraries, germandats i els Armats. El Patronat Municipal de Cultura i l’IMPEM van signar un conveni de col·laboració amb la Comissió pel qual el PMC aportarà 20.816, 23 euros, a més d’assumir la coordinació dels serveis municipals implicats.

 El pla

El PESM preveu, segons la tipologia de l’acte, la presència d’una o dues ambulàncies, una clínica mòbil amb personal socorrista, l’aplicació dels serveis preventius de la Creu Roja, la presència d’una trentena d’agents de la Policia Local per donar cobertura als actes i la previsió que cada pas porti un extintor.