Arrenca la Setmana Santa amb bones previsions de públic

La festivitat religiosa preveu la participació de 55.000 assistents

Encetem la Setmana Santa i la ciutat de Mataró, com cada any, té preparat un bon programa de processons entorn a la festivitat religiosa. Si el passat diumenge 9 de març ja vam tenir un aperitiu amb la Processó de la Coronació de la verge, al barri de Cirera, podem dir que avui, divendres 14 de març, comença realment la Setmana Santa. Aquest vespre, a la Basílica de Santa Maria hi haurà la Processó de Maria al peu de la Creu, organitzada per la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors de la Basílica.

L’oferta però, no s’atura aquí i segueix durant tota la setmana i fins el proper 22 de març amb processons i actes repartits per a tots els barris mataronins que preveuen la participació de més de 55.000 assistents. Tot plegat representa la feina de més de 2.700 persones entre natzarens, armats, costalers i penitents que portaran, als diversos barris mataronins, la festivitat religiosa. Com a principal novetat d’enguany cal destacar l’absència d’un dels actes més peculiars de la nostra ciutat, “la Processó del Silenci”.La processó més esperada La primera gran cita de la Setmana Santa mataronina s’escau aquest mateix diumenge. Al matí hi ha la matinal de Saetes però a la tarda arriba la conegudíssima processó del Prendiment de Jesús. Aquesta processó té la peculiaritat de l’escenificació inicial del prendiment de Jesús després de la traïció de Judes Iscariot, força seguida a la Plaça de Santa Maria. Acte seguit comença la processó que arriba al seu punt més culminant i famós amb la pujada corrent de la popular Pujada de les Escaletes. Força centenars de persones segueixen aquest acte, una autèntica demostració de fe i força de l’activa Confraria de Nostre Pare Jesús Captiu i la Verge de l’Esperança.

EL PROGRAMA

Divendres 14, 19.30h a la Basílica de Santa Maria.  Processó de Maria al peu de la creu Diumenge 16, 12h a la Plaça de Can Tuñí. Pregó de Setmana Santa i matinal de saetesDiumenge 16, 18h a la Plaça de Santa Maria. Processó del PrendimentDiumenge 16, 20.30h al Barri de la Llàntia. XX Via Crucis de la LlàntiaDimecres 19, 20.15h al Barri de Cerdanyola. Via Crucis del barri de CerdanyolaDijous 20 de març, 19.15h Plaça de Santa Maria. Sortida dels Armats: recollida de la bandera i homenatge a la ciutat Dijous 20 de març, 20h Barri de Cerdanyola. Processó de Dijous Sant al barri de CerdanyolaDivendres 21 de març, 19.30h, inici a la plaça de Santa Maria. Processó General de Mataró Divendres 21 de març, 7.30h Plaça de Santa Maria. Via Crucis