El Prendiment, comença la Setmana Santa

Aquest diumenge comença la Setmana Santa de Mataró que si bé ja ha cremat alguns cartutxos les darreres setmanes no s’advé fins que per Rams surt la Processó del Prendiment. Cert és que al matí serà torn del pregó i de la matinal de saetes al Parc de Cerdanyola, però les processons són el que tiren i més quan tenen tants ingredients com la que organitza la Germandat de Jesús Captiu i els Dolors. El Prendiment té una part d’escenificació, a la Plaça de Santa Maria a les 18h i després un recorregut pel centre amb un moment culminant: la pujada corrent de la Baixada de les Escaletes.

 

Es tracta d’un dels actes singulars de la Setmana Santa nostrada, una demostració de força que congrega centenars i centenars de persones des de primera hora de la tarda a un dels carrers amb més desnivell del centre. Allà hi arriba el pas monumental de Jesús Captiu i puja davant el fervor popular. A més, els Armats s’apunten a la processó fent-ne de part avançada i tot plegat fa recordar la ciutat que és dia de Rams i per tant ja s’acosten els dies de més Setmana Santa i més processons.

LA CITA

El PrendimentDiumenge 17 d’abril a les 18h: Escenificació del prendiment.19h: Processó del prendimentItinerari: Plaça de Santa Maria, C. Nou, La Riera, Baixada de Santa Anna, Camí Ral, Baixada de les Escaletes, C. de Barcelona, La Riera, C. Nou, Plaça de Santa Maria.