Una segona oportunitat per Can Xalant

La Generalitat l’inclou a la Xarxa de Centres d’Arts Visuals i l’Ajuntament el vol replantejar

Nou impuls per Can Xalant. El fins ara Centre de creació i pensament pot viure properament un punt d’inflexió i deixar de ser la masia-equipament que és envejada i coneguda fora de Mataró i fortament ignorada per la ciutat que en paga trinco-trinco juntament amb la Generalitat el seu pressupost. Si l’arribada de CiU al govern de la ciutat presagiava la fi de Can Xalant tal i com s’ha dut fins ara i, fins i tot, s’havia parlat d’ubicar a l’equipament la seu d’algun altre servei com ara l’Escola de Música, el govern pot seguir apostant per Can Xalant ara i després que la Generalitat hagi promogut una Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya que uneix els “canxalants” del ter­ritori amb el Macba barceloní, en promou la coordinació i la difusió i planteja una nova dimensió per l’art contemporani català.

“Hem estat crítics amb Can Xalant perquè el que s’hi feia no tenia cap tipus de retorn a la ciutat de Mataró però ara s’obre una nova possibilitat”, afirma Quim Fernàndez, president de l’IMAC.

El regidor recorda que res no està tancat i que s’ha de debatre però es mostra partidari d’apostar per Can Xalant. “Ara és diferent, ara s’obren noves possibilitats per fer que realment tingui retorn a la ciutat”. {Can Xalant:4:Notícies relacionades}

Concessió fins al maigL’actual concessió de Can Xalant acaba al maig i serà llavors quan es podrà veure si Mataró hi aposta o no. “No seguirem pagant per no treure’n profit, però si el replantegem tal com també l’empresa actual ha dit, per què no?”, assegura Fernàndez. Els deures que hi ha ara sobre la taula de l’IMAC passen per redactar un nou contracte-programa de Can Xalant i ammarcar-ho en l’aposta pel contemporani que té altres potes com la Col·lecció Bassat o l’Arxiu Miralles.

{Can Xalant:4:Notícies relacionades}