El Museu del Gènere de Punt de Can Marfà obrirà portes el 28 de març

S’hi veurà la primera mostra de maquinària cedida per la Fundació Vilaseca

  • Redacció
  • Dimarts, 24 Febrer 2015 00:00

Can Marfà maquinària tèxtil museu

La inauguració del Museu del Gènere de Punt de Can Marfà ja té data. Serà el dissabte 28 de març quan obrirà portes el nou equipament, secció diferenciada del Museu de Mataró. Les últimes setmanes han anat arribant, a la nau petita de l’antiga fàbrica, les màquines de la col·lecció de la Fundació Vilaseca que integraran la primera mostra de l’equipament. Es tracta de centenars de màquines de diferents èpoques, així com diversos documents i utensilis i més d'un miler de peces de punt. L'aparell més antic del fons és un teler circular de 1867. Per sobre de tots, però, destaca una bateria de telers a vapor, fabricada a Mataró el 1929 i que va suposar una revolució per al sector tèxtil del moment. El consistori treballa amb l'objectiu d'obrir les portes del futur museu durant el primer trimestre de 2015.

La posada en marxa del Museu de Can Marfà serà gràcies a una de les inversions –les primeres del mandat– anunciades per l’Ajuntament gràcies a una subvenció i a l’estalvi acumulat.

Es dóna la circumstància que el darrer cap de setmana de març és un dels últims dies en què es poden celebrar actes públics, com inauguracions, promoguts per administracions públiques. La llei de publicitat electoral prohibeix aquest tipus d’actes quan s’acosta la campanya de les eleccions municipals.