Mataró vol tenir una exposició permanent amb obra de Viladomat

Cultura es reunirà amb el MNAC per acordar la cessió de quadres del pintor

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 11 Juliol 2016 13:15

Viladomat

Mataró tindrà un espai museístic amb una exposició permanent de pintures d'Antoni Viladomat. Aquest és el propòsit que dilluns va fer públic el regidor Quim Fernàndez, després de la polèmica per la "pèrdua" de la col·lecció de l'antic convent de Sant Francesc, que finalment s'exposaran a Manresa. Com aquesta col·lecció, l'obra que Mataró vol exposar en aquest nou espai és propietat del MNAC amb qui els responsables de Cultura de l'Ajuntament es reuniran aquesta setmana. Fernàndez no va voler donar detalls ni d'on se situarà aquesta exposició permanent ni de quins seran els quadres de l'autor de la Capella dels Dolors, però va deixar clar que "hi ha voluntat política perquè a Mataró exposem Viladomat de qualitat" obrint la porta a que el discurs museístic de la ciutat incorpori un eix dedicat al barroc i aquest pintor a més dels de la ciutat romana i el gènere de punt.

Fernàndez demana, això sí, que "no hi hagi polèmiques a les xarxes socials, ni webs ni blocs" i que "es deixi treballar" al MNAC i a la Direcció de Cultura. El regidor no dóna detalls d'on s'emplaçarà aquesta nova secció del Museu de Mataró però refreda l'opció estudiada dels soterranis de l'Ateneu de la Fundació Iluro perquè l'adequació de l'espai pujaria a uns 300.000 euros. La intenció de l'Ajuntament és complementar la Capella dels Dolors amb aquesta exposició de quadres de Viladomat del fons del MNAC, en la línia d'aquest Museu de cedir en exposició obres que no han estat exposades fins ara.

Amb aquest cop de timó, la Direcció de Cultura surt al pas dels que han acusat l'Ajuntament de no fer prou amb la col·lecció de Sant Francesc, que Fernàndez assegura que "vam treballar per poder-hi optar, però per les seves dimensions ens era impossible d'exposar en un espai idoni". Encara no es coneix quina obra de Viladomat és sobre la taula compartida entre MNAC i Ajuntament, però Fernàndez es mostra convençut que "tindrem les obres".

La restauració dels Dolors, el 20 de juliol

Cultura 204/2015, capella dels dolors
El nou espai museístic dedicat a Viladomat ha de complementar la Capella dels Dolors, la gran obra del pintor que precisament, i després de mesos de retard, inaugurarà la seva restauració integral el pròxim 20 de juliol. El Conseller de Cultura Santi Vila tornarà a la Capella mataronina, que lluirà les seves millors gales de cara a la temporada d'estiu en la que es convertirà –després de mesos de treballs– en un dels grans al·licients pels visitants mataronins.