Dos treballs es disputaran el 59è Premi Iluro

La figura de Joaquim Coll i Regàs centrarà la conferència junt en l’any de la reobertura del casalot modernista

  • Redacció
  • Dimecres, 25 Octubre 2017 17:14

Premi Iluro 2016

Dos treballs es disputen l’honor de guanyar la 59a convocatòria del Premi Iluro de monografia històrica. Acabat el termini de presentacions dos són els treballs que aspiren a ser publicats i al premi de 4.5000 euros amb el que es dota aquest certamen. Com pertoca, es desconeix la identitat dels dos treballs presentants, que parteixen amb un 50 per cent de possibilitats de victòria, si no es repeteix el mateix resultat de l’any passat quan el Premi es va declarar desert. L’Ateneu acollirà el proper 15 de novembre la lectura del veredicte del jurat.

Els dos treballs aspirants porten per títol “Testimoni d’importacions al temps antic” i “Puig i Cadafalch periodista”. El jurat segueix essent presidit pel Doctor Josep Maria Fradera.

La figura de Coll i Regàs

La celebració de l’any Puig i Cadafalch i la reobertura de la casa Coll i Regàs de la pròpia Fundació Iluro motiven la part acadèmica de l’acte d’aquest any. Així, abans del veredicte, es podrà assistir a la conferència “Aproximació a la figura de Joaquim Coll i Regàs a partir de documents inèdits”, a càrrec de Clara Mas i Casals, rebesnéta de Joaquim Coll i Regàs, gestora cultural i doctoranda en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ciutat 2017, casa coll i regàs

Així mateix, des del divendres dia 10 i fins al diumenge dia 19 de novembre, l’Ateneuexhibirà una mostra de documents inèdits de Joaquim Coll Regàs, pertanyents al patrimoni familiar, i presentarà mobiliari i altres peces decoratives originals de la casa Coll i Regàs que la Fundació Iluro, amb voluntat de preservar i donar a conèixer el patrimoni mataroní i modernista, ha anat recuperant.