Colita: exposició obligada a l'Ateneu d'un referent de la fotografia

La mostra, que es pot visitar fins a Les Santes, la conformen més d'un centenar d'instantànies de la famosa professional

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 14 Maig 2018 17:35

Exposició Colita perquè sí

El nom de Colita no és un nom qualsevol, més aviat al contrari. És el d'una de les grans autoritats de la fotografia catalana contemporània, protagonista d'una exposició d'obligada assistència de la Fundació de La Pedrera que ara arriba a l'Ateneu de la Fundació Iluro. Isabel Steva Hernández (Barcelona, 1940), més coneguda per Colita, és un dels referents indiscutibles de la fotografia catalana. Directa, sensible, sense prejudicis i crítica, la seva producció es defineix, més enllà de l’estètica, pel seu sentit de l’ètica i del compromís, tant professional com social.

La seva obra, no és simplement un document de la realitat, sinó la projecció de les seves experiències i opinions. Allunyada de l’artifici i de tota pretensió artística, conforma un corpus vital que recull mig segle de la nostra història recent. El seu temperament, criteri ferm i claredat d’idees impregnen tot el seu treball, on les fronteres entre encàrrecs professionals i sèries personals sovint es dilueixen.

Exposició Colita perquè sí

Personalitats i altres passions

La mostra la componen més d’un centenar de fotografies, des de Carmen Amaya a Orson Wells, passant per Gabriel García Márquez o Joan Manel Serrat, alguns dels amics de la fotògrafa que es podran veure a l’exposició. “Colita, perquè sí!” presenta més d’un centenar d’imatges i documentació gràfica diversa que ofereix una retrospectiva completa de la seva obra i posa de manifest la versatilitat del seu treball a través de la seva mirada carregada d’intenció i humor: des del món del flamenc a la lluita feminista, el cinema, la Nova Cançó, la Gauche Divine, el món de l’espectacle o la vida a la seva ciutat, Barcelona.

Exposició Colita perquè sí

Es podrà veure a la sala d’exposicions de l’Ateneu de la Fundació Iluro, des del 10 de maig fins al 29 de juliol de 2018, en la que serà la darrera oportunitat de veure l’exposició que es va mostrar a La Pedrera l’any 2014. 
Exposició Colita perquè sí