S'inicia una temporada d'espectacles molt jove

Alumnes de múltiples centres de la ciutat pugen als escenaris per protagonitzar sis actes diferents entre aquest mes i el vinent

  • Neus Masnou // Foto: cedida
  • Divendres, 10 Maig 2019 10:28

Cultura 2019, arts esceniques

Entre els mesos de maig i juny més de 3.000 alumnes de primària i secundària de la ciutat participaran en sis projectes diferents relacionats amb el món de les arts escèniques i la música.


El primer projecte que arribarà al Teatre Monumental és “Musiquetes, canten els més xics”. Es tracta d’un espectacle de cant que busca introduir els alumnes de 18 escoles de primària en el món de la música a través de cançons populars. La d’aquest any és la 10a edició del projecte, que ha volgut evolucionar creant un projecte en paral·lel: La Clika del Rusc.

Una Cantània en clau d'art

Un dels primers actes, i dels que més trajectòria té a les escoles de Mataró, és la Cantània. Presentada a Mataró des del 2004, Cantània és un projecte tant musical com educatiu creat per l’Auditori de Barcelona. La cantada la treballen durant tot l’any els alumnes de 5è de primària de 26 escoles diferents de Mataró i Argentona.

Els propers 17, 18 i 19 de maig els estudiants donaran vida a la Cantània junt amb els músics i el director del cor de l’Auditori de Barcelona. L’edició del 2019 s’endinsa en l’univers de Joan Brossa amb l’espectacle “A de Brossa”, en el context del centenari de l’artista català.

Més música i més dansa

Altres actes destacats són les mostres de Tallers de l’Aula de Teatre, en els quals els alumnes de l’Aula de Teatre mostren el resultat de la feina feta durant el curs. També es farà al mes de maig el Tots Dansen. En aquest projecte els alumnes de diferents instituts presenten la 7a edició d’un espectacle de dansa, coreografiats per Joao Lima, anomenat enguany “Vibrar el temps”.

També arriba La Mostra de Teatre als Instituts, seguint la Mostra de Teatre a les Escoles del passat mes d’abril. Una vuitantena d’alumnes de cinc instituts diferents (amb la incorporació aquest any del CEE Les Aigües) exposaran el 31 de maig davant el públic un espectacle relacionat amb la tecnologia, a partir de les experiències dels  joves.