El 'Viatge al centre de la terra' més innovador, al Monumental

La companyia Roseland Musical presenta diumenge el seu nou espectacle al Teatre Monumental

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 16 Gener 2020 11:13

Cultura 2019-2020, roseland musical-viatge al centre de la terra

 La versió més innovadora i visual d'una de les obres més conegudes de Jules Verne aterra al Teatre Monumental. La companyia Roseland Musical presenta aquest diumenge a la tarda el seu últim espectacle, 'Viatge al centre de la terra'. Ho farà en el marc del cicle "Sortim en família", una iniciativa que promou les arts escèniques entre els  més petits.

La història

Dues germanes, l'Eva i l'Ava, decideixen seguir les passes d'un avantpassat seu i marxen a Islàndia, on trobaran en Hans, el guia que les conduirà per un viatge cap al centre del planeta. Es tracta d'un descens en què els tres ballarins protagonistes descobriran éssers i paisatges increïbles, així com resquícies culturals que la humanitat ha anat deixant enrere.
La dansa contemporània, la clàssica i el break-dance es barregen en un escenari amb dues pantalles, on apareixen personatges virtuals i imatges en moviment. L'espectacle és una coproducció que la companyia barcelonina ha realitzat amb el Grec 2015 Festival de Barcelona i el Sant Andreu Teatre SaT!, amb la col·laboració de l'Atrium de Viladecans i Block Audiovisuals.

Cultura 2019-2020, roseland musical-viatge al centre de la terra

Roseland Musical va rebre el 2007 el Premi Nacional de Cultura.

30 anys sobre els escenaris

Roseland Musical és una companyia fundada per Marta Almirall amb més de 30 anys d'experiència en la creació i producció d'espectacles de dansa i teatre per a tots els públics. Des dels seus inicis, han apostat per les creacions originals i pel poder de la música. De fet, les cançons porten el segell del compositor José Manual Pagán, premi Gaudí per la banda sonora de la pel·lícula 'Pa negre'.

La companyia ha actuat sobre els escenaris de França, Itàlia, Hong Kong, Singapur i els Estats Units. En aquest sentit, l'aportació del creador audiovisual Franc Aleu, guardonat amb el Premi Nacional  de Cultura, és clau per sorprendre els espectadors amb efectes 3D i projeccions.