Els Armats fan seu el Dijous Sant

Els soldats de pau celebren una dècada com a Patrimoni Cultural de la Ciutat

Els cops de timbal i llança ressonen durant la tarda, el vespre i la nit de Dijous Sant. És norma i tradició que els Armats de Mataró aprofitin aquest dia per mostrar tota la seva potència en una jornada maratoniana en la que enllacen l’acte propi de l’Homenatge a la Ciutat i la participació a la Nit del Silenci. Enguany no va ser una excepció i la desfilada va tenir motivació extraordinària: se celebraven 10 anys d’ençà que els Soldats de Pau són Patrimoni Cultural de Mataró.

 

Disposats a lluir-se davant el seu públic, l’Homenatge a la Ciutat va comptar a la Plaça de l’Ajuntament amb tot el seu alt ritual i s’hi van poder veure els quadres de gala dels soldats romans.

 

Homenatge a la CiutatL’estrena de Joan Mora amb el simple “endavant, Armats” va donar pas a la Plaça de l’Ajuntament a un homenatge a la ciutat iniciat amb el passeig en biga i l’exhibició dels més joves dels Armats. A posteriori es van poder veure els quadres de gala com la ‘Muralla Humana’ o ‘L’estrella’ amb la que cada any sorprenen i acaben la seva exhibició. Unes 2.000 persones, segons càlculs dels propis Armats, van seguir l’Homenatge a la Ciutat a la Plaça de l’Ajuntament. Alguns dels soldats estrenaven cuirassa i, altre cop, es va poder veure el predicament i l’arrelament que tenen els caps de ferro a la ciutat.