Setmana Santa amb Processó feta Patrimoni

El diumenge de Rams, amb saetes i Prendiment, detona l’inici de la festa mataronina

Mataró ha encès la metxa de la seva Setmana Santa més especial. La festa estrenarà la recent catalogació de Patrimoni Cultural de la ciutat per la seva expressió més genuïna, la Processó de Divendres Sant i ho farà repetint l’esquema que ja és norma i tradició, des d’aquest diumenge, dia de Rams fins Pasqua. Del primer cap de setmana en destacarà la sempre esperada i cada cop més popular processó del Prendiment que diumenge sortirà a les sis de la tarda de Santa Maria per pujar pels volts de les nou del vespre les Escaletes a corre cuita.

És una de les estampes que més s’han consolidat i que fan créixer la popularitat de la Setmana Santa mataronina, com també ho són les aparicions del Nazareno i la Soledat el Dijous Sant.Divendres SantSerà però Divendres Sant el dia que, com sempre, tornarà a concentrar totes les mirades. Mataró considera la Processó General com Patrimoni de la ciutat i ho fa com el colofó de tota la setmana i també del dia més assenyalat d’aquesta: el divendres. S’ha elogiat de forma ben repetida que la Processó General ensenya la diversitat de la festivitat a la capital del Maresme i el model propi i bicèfal que beu de dues tradicions que processonen plegades aquell dia. L’austeritat rigorosa catalana i l’alegria sonora del sud unides plegades sota el dol dels mateixos dies i la commemoració de la passió de Jesucrist. Tot plegat amb unes 35.000 persones al carrer, des de Santa Maria fins la Plaça Santa Anna, apogeu final amb oracions i “encuentros”.Dijous creixentSi és el Divendres Sant el que s’endú sovint tots els titulars –que s’inicia ben aviat amb el Via Crucis– el Dijous Sant està creixent en popularitat els darrers anys. A les evolucions dels Armats pel centre cal afegir-hi la Nit del Silenci amb la recuperada processó de la Verge dels Dolors i l’espectacular Processó del Dijous Sant a Cerdanyola.

Principals actes de la Setmana Santa de Mataró 2013

Divendres 22, 19:30hPlaça de Santa Maria.Processó de Maria al Peu de la CreuDissabte 23, 20:30h Parròquia de Sant PauProcessó de la Coronació d’Espines.Diumenge 24, 12h Parc de CerdanyolaPregó i XXV Matinal de Saetes.Diumenge 24, 18hPlaça de Santa Maria Processó del PrendimentDimecres 27, 19hCementiri dels CaputxinsProcessó de Vista AlegreDijous 28, 19:15hPlaça de Santa MariaRecollida de la BanderaDesfilada pels carrers de MataróHomenatge a la CiutatDijous 28h, 20:30hParròquia de Maria AuxiliadoraProcessó de Dijous SantDijous 28, 21:30hPlaça de Santa MariaProcessó Nit del SilenciDivendres 29, 7:30hPlaça de Santa MariaVia Crucis InterparroquialDivendres 29, 19:30hPlaça de Santa MariaProcessó General de MataróDissabte 30, 18:30hParròquia de l’EsperançaProcessó del Silenci