El Ball de Gitanes ja és una cita inexcusable

L’Associació Mestres del Gai Saber potencia aquesta tradició recuperada

  • Redacció / Foto: arxiu
  • Divendres, 28 Febrer 2014 00:00

Cultura 2013, ball de gitanes

El Ball de Gitanes ja és un dels pilars del Carnestoltes de Mataró. Quatre anys després que un grup de persones vinculades a l’associació Mestres del Gai Saber impulsessin aquest acte, la cita a la Plaça de Santa Anna ja és un dels actes amb un públic més consolidat. Ja l’any passat des de la mateixa entitat es va aconseguir dotar-lo d’espectacularitat amb la música de La Principal de la Bisbal i una Plaça totalment engalanada.

Amb les músiques arranjades i les coreografies de Pompili Massa apreses, el Ball de Gitanes combina sàtira, balls i diversos elements de l’imaginari col·lectiu.

Rebombori
L’ambient de Ball de Gitanes començarà ben aviat dissabte, ja que els Diables Atabalats de Cerdanyola i els balladors i balladores faran “rebombori” a les places Xica i de Cuba per animar a la gent a anar a Santa Anna. Una cercavila amb els diables, Mossèn Biscúter i els mateixos balladors, arribarà a la Plaça al punt de les 12h quan començarà aquest espectacle tradicional, que acabarà amb un vermut popular. La cita dissabte al matí és clara.