Dijous Sant: el gran dia dels Armats amb l’Homenatge a la Ciutat

La formació oferirà els seus quadres i formacions a la plaça de l’ajuntament

  • Redacció / Aluart
  • Dijous, 17 abril 2014 00:00

Cultura 2013, armats dijous sant

Avui Dijous Sant, la Setmana Santa de Mataró entra als seus dies de més activitat. Al Centre, bona part del protagonisme se l’enduran els Armats que, com cada any, fan primer el seu Homenatge a la Ciutat i posteriorment s’afegeixen a la Processó del Silenci que surt de Santa Maria.

El cerimonial habitual que sempre és comandat pel Capità Manaia  i la seva guàrdia d’honor contempla, en primer lloc, anar a Santa Maria per recollir la bandera dels Armats. Aquest és un dels moments reservats al Banderer d’Honor, figura simbòlica que cada any anomenen els Soldats de Pau i que aquest 2014 recau en Just Cabré.

Quadres darrere l’Ajuntament

De Santa Maria, tota la tropa es dirigirà a la Plaça de l’Ajuntament on després del protocol·lari ‘Endavant Armats!’ de l’Alcalde i el discurs del Capità Manaia Jordi Romagosa, els Armats oferiran els seus quadres i formacions de lluïment davant d’un públic que mai els falla.

Gairebé sense temps per descansar, els Armats s’afegiran a posteriori a la Processó del Silenci, la de tradició catalana, que surt de Santa Maria a la nit.