Arriba el vuitè Ball de Gitanes de Mataró

L’espectacle teatralitzat que enllaça danses compta amb la participació de més d’un centenar de persones

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 24 Febrer 2017 00:00

Cultura 2017, ball de gitanesEl dissabte dia 25 de febrer, en plenes festes de Carnestoltes, tindrà lloc per vuitena vegada el Ball de Gitanes a la Plaça Santa Anna de Mataró. L’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber són els encarregats de presentar aquest espectacle. La Berta Prat i l’Ismael Portillo, dos dansaires que porten diversos anys vinculats a l’entitat, són els nuvis d’aquest any, els quals van ser designats en la passada edició. Al final d’aquest esdeveniment s’escollirà els nuvis pel 2018, al compàs de la música de “La Cirereta”.

A més dels dansaires mataronins, com a amfitrions de la festa, s’ha convidat a esbarts d’altres municipis que han acceptat compartir aquest acte tan singular: l’Esbart Català de Dansaires de Barcelona, l’Esbart Sant Jordi de Badalona i l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, fet que donarà un plus de qualitat a l’acte.

Com cada any, també hi serà present la colla del gegant Mossèn Biscuter de Cerdanyola, al mateix temps que els Diables Atabalats i els Grallers la Rauxa.

Música en directe:
Com ja és tradició, les peces seran interpretades per la Cobla La Principal de la Bisbal. Dins d’aquest espectacle emblemàtic i, de nou, hi haurà el ball dels menuts, la secció infantil de l’entitat, aquest cop coordinada per l’Alexandra Trapote, i les corrandes de joves, sota la responsabilitat de la Minerva Prat. La novetat serà l’estrena de les corrandes de “la segona joventut”, integrades per diversos dansaires de més de 45 anys.