Mònica Torralba revoluciona el cartell de la Setmana Santa

La dibuixant i dissenyadora ofereix una visió de la Corona d’Espines i els claus de la creu

  • Redacció
  • Dilluns, 13 Març 2017 09:46

Detall del cartell

La Setmana Santa del 2017 arriba, de cop i volta, amb un canvi notable en la seva imatge, el seu cartell. Diumenge es va presentar l’obra de la dibuixant i dissenyadora Mònica Torralba que canvia per complet el concepte de cartell que es tenia –basat en una imatge d’una de les confraries– i en una proposta molt vistosa cerca el missatge pla, essencial, que arribi i molt visual, triangulant les imatges escollint la Corona d'Espines i els tres claus de patiment i del dolor. La Setmana Santa de Mataró comptarà aquest any amb més de 40 actes que les diferents confraries, germandats i Armats ja fa setmanes que preparen.

Cartell de la Setmana Santa

Fins avui, el cartell de la Setmana Santa tenia un protagonisme rotatiu, entre totes les entitats que participen dels actes, en aquest cas la Coronació d’Espines. Tot i això la Comissió ja va anunciar que quan acabi aquest torn s’apostarà per un disseny que englobi tota la celebració, una mica en la línia del d’aquest any. La Confraria protagonista d’aquest any ha escollit Torralba perquè es vol donar renom i visualització a autors i artistes locals i intentar cercar simbolisme i missatges clars amb els cartells. Tanmateix, des de la Junta de la confraria es volia potenciar que el cartell fos genèric, que no representi només una imatge, sinó que englobi la totalitat de la Setmana Santa.

Mònica Torralba
L’artista del cartell és una dissenyadora, il·lustradora i dibuixant mataronina que resideix a la comarca del Maresme. L’any passat ja va il·lustrar i dibuixar el cartell de la Processó de Dijous Sant de Cerdanyola. Actualment aquesta dissenyadora treballa en diferents productes comercials i es pot destacar la col·laboració amb la  Rita Culla en diferents contes populars catalans, que desitgem aviat vegin la llum.