Setmana de Música Antiga entroncada al Tricentenari

Doble cita als Dolors aquest cap de setmana amb aires musicals de 1714

  • Borja Revert //Foto: cedida
  • Divendres, 07 Novembre 2014 00:00

Cultura 204/2015, Cobla dels ministrers

La XXXII edició de la Setmana de Música Antiga de Mataró arranca aquest cap de setmana, entroncada en la commemoració del Tricentenari, amb una programació que gira al voltant del so de 1714. Una vegada més la Basílica de Santa Maria serà la seu central de la programació de la Setmana, amb un concert a la Capella del Roser i dos a la Capella dels Dolors, a la qual es poden veure les antològiques pintures que Antoni Viladomat va acabar poc després dels esdeveniments bèl·lics.

Enguany s’hi suma un nou espai, el Convent de la Immaculada Concepció de les Carmelites Descalces de Mataró.
La Setmana de Música Antiga començarà aquest dissabte 8 de novembre amb “La Cobla de Ministrers” a càrrec dels Ministrers del Sabre i amb la col·laboració dels Ministrils de l’Àliga de Mataró. Junts proposen un viatge a la Catalunya dels segles XVII i XVIII, però també arribant fins al segle XXI per entendre la vigència de la música dels ministrils avui en dia. Els musicòlegs Rafel Mitjans i Teresa Soler oferiran una xerrada prèvia per contextualitzar la figura dels ministrils. Les xerrades prèvies són un dels clàssics de la Setmana.

El que escoltava l’arxiduc

El 9 de novembre a la Capella dels Dolors s’hi podrà veure el concert “Elissa, gran reyna”. Un trio format per Mireia Latorre, Peter Krivda i Núria Jaouen interpretaran el repertori musical que escoltava l’arxiduc Carles d’Àustria a Barcelona durant el seu breu govern.

Dues cites més el pròxim cap de setmana
La Setmana seguirà el 15 de novembre al Convent de les Carmelites on el Cor Ciutat de Mataró presentarà “Els mestres de capella de Santa Maria de Mataró i la música a Europa al tombant del segle XVIII”. El musicòleg Francesc Cortès oferirà una xerrada prèvia per contextualitzar el recital.
El cicle s’acabarà el 16 de novembre a la Capella del Roser de Santa Maria amb “Barcellona alla moda”. Vuit músics i dos ballarins oferiran un espectacle de música i dansa lligades a la Barcelona d’entre 1707 i 1714, amb anècdotes i fets històrics reals d’aquella època.